„Jsem spokojený a cítím únavu," shrnul 37letý kapitán beranů Petr Čajánek své bezprostřední pocity po nervy drásající bitvě, kterou rozhodla jediná trefa zlínského bijce Zdeňka Okála.

Na jeho tváři se sem tam objevil úsměv. Mluvil klidně, bez emocí, ale byla na něm znát hrdost na tým, který dovedl mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. „Zápasy, které jsme tady ztratili, nás dostaly do úzkých. Ale snad nám to něco dalo. Jsou to tvrdě nabyté zkušenosti, ale snad se ještě zúročí," věřil Čajánek.

Ano, cesta ještě nekončí. Ale berani vykročili správným směrem a jako vítězové základní části si včera zároveň zajistili medaili.

„Když se vyhraje, vždycky se ukáže charakter týmu. Mužstvo pracovalo celý rok a jsem hrozně rád, že to tímto krokem – postupem do semifinále – potvrdilo. Kdyby se to nepovedlo, byli bychom zase na začátku cesty. Teď se z toho dostaneme a jdeme dál," burcuje Čajánek.

Proto o nějaké odměně v podobě semifinále nechtěl ani slyšet. „Ještě není konec sezony. Jako odměnu to budu považovat až na konci," prohlásil rezolutně zkušený útočník.

Zlínské trumfy celou sérii držel brankář Jakub Sedláček, který druhý zápas v řadě neinkasoval. „Sedlo zachytal v závěru famózně. Klobouk dolů před ním. Ale ani Vítkovice nemohou říct jediné špatné slovo na brankáře," poslal kompliment poraženým.

O soupeři žlutomodrých se rozhodne dnes. Vzejde ze trojice týmů Litvínov, Třinec Sparta. „Jsem rád, že jsme postoupili a zítra zjistíme, kdo to je. Pak se budeme připravovat," odmítl Čajánek jakékoliv spekulace a vybírání soupeře.