„Obávali jsme se toho. Celá obrana se nám rozpadla. Jsou to dva z mála zkušených beků, které máme. Je to velká ztráta,“ pokrčil bezmocně rameny hlavní kouč Rostislav Vlach.

Hamrlíkovi zřejmě velká modřina a otok v oblasti levého oka po zásahu pukem ukončily sezonu. „Larry hrát nemůže. Potvrdil nám to doktor. Na tváři má zhmožděniny a zlomené nosní kůstky. Zápas by možná zvládl, ale lékař doporučil odpočinek,“ lituje Vlach.

Přitom zlínský srdcař 
v první fázi chtěl vyjet na led 
i s monoklem, hlavně aby pomohl odvrátit hrozící vyřazení ve čtvrtfinále. „Zpočátku do toho opravdu moc chtěl jít, ale po poradě s doktorem jsme usoudili, že je to zbytečné riziko,“ přiznává Vlach.

Odpovědnost se tak přesune na jiné borce. Do první obrany se zřejmě přesune Galvas se Zámorským. Druhou obrannou dvojici vytvoří Tesařík s Řezníčkem, třetí Matějíček s Míkou. Do hry zřejmě zasáhne i obránce Milan Karlíček, jenž dorazil do Zlína z prvoligového Hradce Králové a v dresu beranů bude moci nastoupit formou střídavého startu. Připraven bude navíc i junior Valenta. „Ale všichni jsou to mladí kluci, 
s výjimkou Karlíčka, který ale prozměnu za nás neodehrál žádný zápas. Musíme ještě zvážit, jak vše poskládat,“ nechává si prostor Vlach.

Podle vzorce, který zlínský trenér praktikoval celou sezonu, by se měl do zlínského brankoviště postavit Luboš Horčička. V úvodních dvou zápasech totiž brankář Sedláček inkasoval osm gólů. „Už to mám v hlavě rozhodnuté, ale oznámím jim to teprve v den zápasu,“ nechtěl odkrývat karty.

I přes složitou situaci a nepříznivý stav série (0:2) vládne v kabině bojovná a optimistická nálada. „Na zápas se těšíme. Jsme optimisticky naladěni. Rozhodně nic nebalíme,“ potvrdil šéf zlínské střídačky.

Plzeň však do Zlína přijela i s obráncem Modrým 
a útočníkem Vlasákem, jenž je prý také připraven naskočit do hry. „Bránit je především 
v přesilovkách je velmi těžké. Jsou šikovní, a přestože mají zadaný základní mustr, variabilně si mění místa podle situace. Zvlášť Straka je schopný nahrát odkudkoliv,“ uvědomuje si kouč beranů. „Jinak ale zřejmě sestavu měnit nebudou. Spíš nás zaskočili tím, že doma více bránili střední pásmo než obvykle,“ všiml si Rostislav Vlach.