Žlutomodří slavili třetí výhru v řadě a pátou z posledních šesti zápasů, v tabulce jsou pátí pouze čtyři body za druhým Hradcem Králové, který vyzvou v pátek od 17.30.

Kanonýr Jaroslav Balaštík svým 301. gólem v extralize a 11. trefou sezony překonal v historické tabulce střelců Vlastimila Bubníka. To už na světelné kostce svítil stav 5:1. Premiérových tref v sezoně se dočkali i obránci Řezníček se Zámorským, kteří svými zásahy zvyšovali na 3:1 a 4:1. Všichni tři se vtěsnali do druhé třetiny.

„Pro nás je to jen dobře, že se prosadili i kluci, kteří tolik gólů nedávají. Snad jim to zvedne sebevědomí. S jídlem roste chuť, tak snad jim to vydrží co nejdéle," doufá zlínský asistent trenéra Juraj Jurík. „Navíc to byly velmi důležité a také pěkné branky," podotkl trenér Zlína.

Cestu za pohodovou šichtou vydláždilo duo H + H. Už ve 4. minutě byl na konci parádní akce Zámorského a Kubiše Holík. „Jeli jsme sem s tím, že budeme hrát ze zabezpečené obrany, což se nám ale vůbec nepodařilo. Byli jsme často vylučovaní a Zlín své přesilovky dokázal využít," litoval asistent chomutovského trenéra Robert Kaše celkem tří využitých početních převah Zlína.

O deset minut později pak herní převahu přetavil právě v přesilovce v druhou trefu Zlína a svou osmou v sezoně Honejsek. „Čekali jsme těžké utkání, naštěstí nám ale vyšel vstup do zápasu," oddechl si Jurík.

Chomutov zničehonic snížil o minutu později Jírou. „To bylo zbytečné zaváhání," věděl Jurík.

Jenže včerejší večer si Zlín nenechal otrávit. Kouč Chomutova a bývalý asistent zlínského trenéra Vlacha, jindy živelně pobíhající stratég Josef Turek, na hostující střídačce ve druhé půlce zápasu jen bezmocně postával a sledoval trápení svých svěřenců, které vygradovalo ve třetí části druhou brankou Řezníčka na 6:1. Chvíli předtím si na ledě něco ručně vysvětlovali Čajánek s Trefným a Krstevem. A sedmou ránu z milosti zasadil otráveným Pirátům Ondráček. „Snad na dnešní výkon navážeme již v pátek proti Hradci," pozval Jurík včera nezúčastněné fanoušky na další extraligovou řežbu. ⋌(dan)

Zlín – Chomutov 7:1

Branky a nahrávky: 4. Holík (Kubiš, Zámorský), 14. Honejsek (Čajánek, Zámorský), 22. Řezníček (Leška, Marušák), 24. Zámorský, 34. Balaštík (Leška, O. Veselý), 53. Řezníček (O. Veselý, Marušák), 59. Ondráček (Marušák, P. Sedláček) – 15. Jíra (Sikora, Hřebejk). Rozhodčí: Čech, Husička – Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. Diváci: 3374. Třetiny: 2:1, 3:0, 2:0.

PSG Zlín: Kašík – Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák – Balaštík, Leška, O. Veselý – Kubiš, Holík, Čajánek – Honejsek, Melenovský, Köhler – Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Chomutov: Hanuljak (24. Řehoř) – Trefný, Malec, J. Mrázek, Krstev, Bartejs, Rutta – D. Hruška, Divíšek, Kubinčák – Balej, Kämpf, Bartečko – Hřebejk, Sikora, Jíra. Trenéři: Turek a R. Kaše.