„Jsem na to připravený, ale zároveň si tím na sebe nevytvářím tlak," poznamenal pro Deník 23letý Daniel Štumpf, který v minulých dnech podepsal ve Zlíně tříletou smlouvu.

V Baťově městě už před dvěma lety v létě chvíli s týmem trénoval a naskočil do několika přípravných zápasů. Trenér Vlach s ním ale ještě v plánech k pozdější mistrovské jízdě nepočítal. „Možná to byla mírná výhoda, protože trenéři i vedení mě už poznali. Tehdy jsem doufal, že bych mohl zůstat. Ale tým byl už poskládaný. Bral jsem to i tak pozitivně," tvrdí dnes Štumpf.

Zatímco tehdy jezdil po ledě vedle kapitána Petra Čajánka, střelce Balaštíka nebo Petra Lešky, nyní se budou muset ševci obejít bez nich. I Leška totiž zvažuje konec kariéry. „Tihle hráči jsou velmi kvalitní a dlouhodobě táhli Zlín. Bude náročné je nahradit. Každý z nás ale udělá všechno pro to, aby byl Zlín úspěšný i nadále," slibuje slovenský sympaťák.

Rychlonohého subtilního forvarda i po jeho odchodu ve Zlíně nespustili z očí. Kontrakt v nejlepším týmu posledních let v extralize je odměnou. „Jsem rád, že Zlín projevil zájem. Vnímám to jako krok vpřed v mé kariéře. Měl jsem i jiné nabídky, ale Zlín byl pro mě jednoznačně nejzajímavější volbou! Nepochybně."

Přestože s trenérem o své konkrétní roli ještě nemluvil, role střelce jej nemine. „S trenérem jsem zatím nehovořil, myslím, že přes letní přípravu na to bude dost času," ví rodák z Nitry, který v uplynulé sezoně v dresu Skalice nasázel 20 gólů a vyhrál klubovou produktivitu.

S českým hokejem už má ovšem zkušenosti. Tenkrát po odchodu ze Zlína zamířil do rodné Nitry. Sezonu však dohrával v prvoligovém Havlíčkově Brodě, respektive druholigovém Hodoníně. „V Nitře jsem tehdy nedostal moc prostoru. A chtěl jsem hlavně hodně hrát," vysvětluje Daniel Štumpf, jehož okouzlilo i Baťovo město. „Velmi pěkné město. Už ho přibližně znám, ale ještě ne tak detailně. Ale líbí se mi tady," vzkázal Štumpf, který si vyzkoušel i běloruskou juniorskou ligu v dresu Junosti Minsk nebo na farmě finské Jyväskyly v týmu JYP-Akatemia ve druhé nejvyšší soutěži.