Holík ani Bukarts při svých nájezdových pokusech netrefili ani branku, naopak Forman blafákem do forhendu stejně jako Natík střelou na lapačku proti Kašíkovi uspěli a Sparta mohla slavit osmnáctou domácí výhru v sezoně. „Výsledek je podle mě spravedlivý. Myslím, že hra byla vyrovnaná a výsledek 3:3 tomu odpovídá. Šance byly na obou stranách, naše mužstvo bych pochválil za to, že se dokázalo třikrát vrátit do zápasu a vždy srovnat, když jsme prohrávali. Pro nás je každý bod dobrý a důležitý, navíc teď z ledu Sparty," podotkl asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Už v 11. minutě Kumstát od mantinelu vrátil kotouč před branku a tam jej bleskově doklepl do branky Forman. V 17. minutě Šťastný vrátil po své akci kotouč před branku, kde jej dva sparťané minuli a dojíždějící Čech (3) zakončil do poloodkryté branky. LDo utkání jsme špatně vstoupili a nabídli soupeři v té první pětiminutovce pár šancí, které kdyby proměnil, tak jsme měli asi problém," věděl sparťanský asistent Zdeněk Moták.

Jenže 26 vteřin před první sirénou šla Sparta opět do vedení, když Eminger nadvakrát překonal zlínského brankáře.

Ovšem ševci ve druhé části bleskově opět srovnali, když ve 22. minutě odraženou střelu Maruny dopravil za přesouvajícího se Pöpperleho Říčka, který se trefil potřinácté v sezoně.

V polovině zápasu nevyužili Zlínští slabé vyhození sparťanského brankáře, v prázdné brance při dorážce Veselého zastoupili jeho zadáci.

A Sparta bleskově trestala, když v polovině zápasu Pech našel zpoza branky najetého Andreje Kudrnu, který dostal Spartu potřetí do vedení. Ještě předtím trefil Mikuš v obrovské šanci jen Kašíka.

Jenže ještě do druhé sirény Zlín také potřetí v zápase vyrovnal, když Urbancovo nahození nadvakrát dorazil do sítě Čachotský a zaznamenal čtvrtý gól sezony. „Obecně v celém duelu jsme udělali hodně individuálních chyb a nabízeli jsme soupeři střelecké pozice a šance, z nichž mohl skórovat. Třikrát se mu to také podařilo," litoval Moták.

Ve vlastním oslabení ohrozil Pöpperleho Říčka, ale jeho střelu vytáhl zákrokem večera sparťanský gólman betonem. Na druhé straně si pochutnal na Poláškovi Kašík.

Až ve 48. minutě si ševci zahráli první přesilovku (Sparta hrála čtyři), když Vlacha v úniku fauloval Švrček. Byl to právě on, koho deset minut před koncem zastavila tyč.

Necelé dvě minuty před koncem však Mikuš fauloval Vlacha a Zlín dostal luxusní šanci rozhodnout, ovšem ševci nabídnutou příležitostí pohrdli. V prodloužení pak více než sto vteřin dlouhou příležitost dvojnásobné početní výhody po faulech Kotvana a Žižky dostali i sparťané. Přikryl nejdřív dotlačil kotouč za brankovou čáru i s Kašíkem, ale rozhodčí gól neuznali. Byť si domácí vytvořili tlak, ševci i tento kritický moment přežili. „Tady jsme měli rozhodnout. Přesilovky byly dnes naším problémem," všiml si Moták.

Jenže v nájezdech byli domácí včera šikovnější. Zlín zůstává osmý se sedmibodovou ztrátou na šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Ševci se domů nevracejí, ubytovali se v holešovickém hotelu Expo a v pátek od 17.30 hodin vyzvou Mladou Boleslav.

HC Sparta Praha – PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Forman (Kumstát, J. Mikuš), 20. Eminger (Forman, J. Hlinka), 30. A. Kudrna (Pech, Dragoun), rozhodující sam. nájezd Forman – 17. F. Čech (D. Šťastný, Čachotský), 22. Říčka (Maruna), 37. Čachotský (Urbanec, F. Čech). Rozhodčí: Hradil, Souček – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 7520.

Sparta: Pöpperle – Eminger, Polášek, Piskáček, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina – Netík, Přibyl, Buchtele – Hamilton, Klimek, Sabolič – Forman, J. Hlinka, Kumstát – A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec – Bukarts, P. Holík, Říčka – Ondráček, Cibák, Maruna – Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý – Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.