„Mysleli jsme si, že nám pauza pomůže víc. Ale tahle zranění jsou dlouhodobějšího rázu. Věříme, že příští týden to bude lepší," doufá kouč Zlína Rostislav Vlach, který však nechtěl zranění specifikovat.

Jeho syn si zranění přivodil během posledního duelu s Plzní (1:2), který nedohrál. „Roman byl na kontrole tento týden, zlepšilo se to. Dnes dokonce trénoval. Uvidíme, jak to bude pokračovat," nechtěl předbíhat zlínský kouč.

V případě útočníka Martina Podešvy, který se zranil zřejmě ve druhé třetině proti Vítkovicím, je situace složitější. „U Martina je to stejné už deset dnů. To se moc nelepší, přestože pro to dělá všechno. Chodí na rehabilitace i za doktory. Jeho stav se zlepšuje velmi pomalu," mračí se Vlach, který dnes využije Michala Popelku z Přerova a Davida Hrazdiru, který se vrátil z měsíčního hostování v Havířově. „Jestli jsme zalepili díru, se uvidí v zápase. Nyní těžko říct. Samozřejmě na postu centra máme díru. Dva střední útočníci ze stabilní sestavy nyní nehrají. Určitě to bude vidět," tuší Vlach, jehož tým má dva zápasy s Pardubicemi a Libercem k dobru, ale během dlouhé pauzy se propadl až na jedenácté místo.

Ševci proto využili přestávky k doladění herních věcí, které v úvodních pěti kolech nevyzněly podle představ trenérů. „Hlavně obranné činnosti a ladili jsme i přesilovky. Teď se nám ale změnily, jelikož máme zraněné hráče a museli jsme zkoušet nové varianty," vysvětloval Vlach.

Stejně jako v případě startu sezony proti Kometě Brno je nyní rád, že ševci narazí na pražskou Spartu a v neděli od 17 hodin současného lídra tabulky Třinec. „Pro nás je lepší, když hrajeme s relativně silnějším soupeřem než s někým z konce tabulky. Snad se kluci na to dokážou více koncentrovat a na zápasy se připravit. Sparta je tradičně soupeř, proti kterému se všichni umí vyhecovat. A Třinec doma vzhledem k jeho postavení v tabulce snad přitáhne i lidi," myslí si Vlach.

Sparta dnes odehraje teprve svůj druhý domácí zápas, který navíc ztratila právě s Oceláři. „Možná to bude i tím, že nemají tolik bodů. Ale je to silné mužstvo a je jedno, jestli s panem Kalousem, nebo bez něj," připomněl Vlach, že nový hlavní kouč Pražanů byl jedním z asistentů kouče Jandače na Světovém poháru v Kanadě.