„Je zima a chlad, proto jsem přišel chvíli před osmou. Věřil jsem, že to na koupení lístků bude stačit, ale nečekal jsem, že tady s kolegy budeme první. Čekal jsem frontu minimálně padesát metrů. Pokud se postoupí dál, nezávisle na počasí se fornta před pokladnami začne dělat mnohem dříve. Už v noci, jako loni. O tom nepochybuji," pousmál se 46letý fanda František ze Zlína, jenž si jako další dva musel vzít k zajištění „lupenů" na třaskavou bitvu dovolenou.

„Když jsem byl tady naposledy na finálový předprodej, tak jsem přišel o půl šesté ráno a už jsem stál dobrých sto metrů od pokladny. A byl jsem nakonec jeden z posledních, na koho se dostalo, ostatní bohužel utřeli," pokrčil rameny František.

Na osmou ranní dorazili také fandové beranů z Kroměřížska, kteří chtěli vzít lístky i svým dalším kamarádům. Limit dvou lístků na jeden hrací den jim to neumožnilo. „Je to špatný, ale co naděláme. Ale asi kvůli permanentkářům a řadě sponzorů nepůjde nyní do prodeje moc lístků, odhaduji to v řádech stovek. Naštěstí nám se cesta vyplatila. Jestli postoupíme dál, a já tomu věřím, tak tady příště budeme stanovat," pousmál se Ladislav Pravda z Popovic, jenž je věrný zlínskému hokeji již desítky let. „Dokonce máme našité i vlajky. Už se moc těším na neděli," mnul si Pravda nejen chladem ruce.

Když přišla řeč na středeční výkon a vítězství Zlína (3:2 v prodl.) v prvním zápase čtvrtfinále play off v Brně, rozohnila se vášnivá diskuze. „Jasně, že jsme to všichni sledovali na internetu a o to byla větší chuť dnes ráno sem dojít," culili se všichni do jednoho. „Rozhodla druhá třetina a dva slepené góly. Když Brno v závěru šťastně vyrovnalo, neměl jsem o nás strach. Každopádně příště už nesmíme takto pokoušet štěstí a nechat se zbytečně v závěru vyloučit jako Říčka," má jasno skalní fanda beranů František.

A jakým poměrem Zlínští vyhrají čtvrtfinálovou sérii? „Čtyři nula!" vychrlil jako první a bez váhání jeden z mladších fandů ve frontě. „Většina tipuje 4:2. Kluci nám to dopřejí a pustí sérii ještě domů. Bylo by moc pěkné ukončit sérii právě příští sobotu ve Zlíně," dodal Ladislav Pravda.