„Ztratili jsme dva body," zopakoval čtyřikrát během minuty a půl trvajícího rozhovoru Kašík.

Patera ani zakončit nestihl, Kašíkova hůl byla rychlejší. „Chtěl jsem mu to vypíchnout, ale dobře si to posunul a přepadl. Doufal jsem, že to rozhodčí neuzná," věřil Kašík.

„Takový gól jsem ještě nezažil. V kabině jsme si říkali, že to byl gól, jaký svět neviděl," okomentoval Patera vítěznou trefu.

I když to vypadalo, že centr druhého útoku by puk stoprocentně poslal do sítě, sám si tak jistý nebyl. „Bylo to na dlouhou hokejku. Jestli by to byl gól, si nejsem jistý," řekl Patera.

„Když Patera udělal kličku do bekhendu, po vyjetí Kašíka měl volnou cestu do brány. Jasná technická branka," hodnotil v televizním studiu Buly expert České televize a bývalý útočník Milan Antoš s pomocí elektronické tužky celou situaci i rozhodnutí sudích.

I v reálu bylo zřejmé, že bylo správné. A televizní záběry potvrdily, že rozhodčí neměli jinou možnost. Přitom ani Patera si nebyl jistý, jak sudí rozhodnou. „Přiznám se, že ta pravidla vůbec neznám. Že to bude technický gól, jsem netušil," přiznal.

Početný tábor olomouckých příznivců dvakrát během zápasu vyvolával Kašíkovo jméno, zlínský brankář jim zamával. Po zápase už mu ale do řeči nebylo. Mrzí mě, že jsme nevyhráli. Ale branka platí," připustil.

Kašík při samostatných nájezdech neuspěl ani jednou. Zdálo by se, že olomoučtí střelci těžili z toho, že zlínský brankář dvě sezony působil na Hané.

První dva střelci Hrňa s Maroszem si s ním pohráli. Zdálo se, že těžili ze znalosti zlínského gólmana, který obvykle nájezdovou loterii umí. V neděli ale nechytil ani jeden ze tří pokusů. „Nevím, jak kluci, ale já jsem nevěděl, jak chytá. Pro mě to byla novinka," poznamenal Patera.

Kašík ani v emocích nedokázal vysvětlit, proč Zlín ztratil nadějné vedení 2:0. „Nevím, těžko říct. Od toho je trenér, aby to hodnotil. Snažím se chytat. Nejdůležitější je, že nemáme tři body," zopakoval naučenou formulku.