„Samozřejmě se pro nás jedná o nepříjemné rozhodnutí. Všichni v kabině to chápali. Čím je však oba delší a delší, tím hráče zasahuje mnohem více,“ připouští obránce, který za čtvrt roku oslaví 40. narozeniny.

„Na snížení ohodnocení jsme přistoupili, abychom klubu pomohli překlenout současnou situaci. Nikdo však nečekal, že to bude až tak velké, a že celá záležitost potrvá tak dlouhou dobu,“ přiznává Nosek.

Pro hokejisty Zlína se přitom nejedná o první redukci platů v letošním kalendářním roce.

„Se snížením výplaty se potýkáme od dubna. Pouze září pro nás bylo z tohoto pohledu bylo normální,“ přibližuje zkušený bek.

Věří tak, že momentální situace se co nejdříve spraví.

„Byli bychom rádi, kdyby se vše už vrátilo do normálních kolejí. Takové omezení nás ovšem nejspíše čeká do konce sezony,“ uvědomuje si někdejší hráč Třince.

Nyní však svědomitě bojuje v dresu Beranů, se kterými naposledy musel skousnout venkovní porážky v Třinci a Litvínově.

„Oba zápasy jsme rozebrali detailně, abychom se poučili z chyb. Rozhodně máme na čem pracovat. Ať už se jedná o záležitosti v obranném pásmu nebo při přechodu do útočné fáze.“

Zlínští Berani. Ilustrační foto
Hokejoví Berani přistoupili na snížení platů o 40 procent

Svěřenci Roberta Svobody po obnovení extraligy odehráli 5 zápasů v 9 dnech. Až před dnešním duelem s Karlovými Vary měli o den volna navíc.

„Trénovali jsme pouze trochu, soustředili jsme se na zápasy. Ve středu jsme regenerovali a byli v posilovně, poprvé po této době jsme nevyjeli ani na led.“

Jak Nosek přiznal, tak i pro něj byl současný nabitý program velmi náročný.

„Je to hodně namačkané. Trenéři se naštěstí snaží rozvrhnout síly mezi všechny hráče. Dříve jsem takovou porci v zápasů v krátkém rozmezí snad ani neodehrál,“ nastiňuje Nosek.

Trenér Robert Svoboda
Snad uděláme pořádný trénink, vyhlíží Svoboda

Den volna mezi zápasy tak vřele uvítal. „Pro všechny hráče je to určitě velká vzpruha, nemuseli jsme hned do dalšího utkání. Po delší době jsme tak mezi duely měli dva dny volna bez zápasu.“

Berani svůj následující zápas odehrají dnes od 17.30 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde přivítají Mladou Boleslav, která má o pět bodů více.

„V letošní sezoně jsme se s ní ještě neutkali, přípravu na videu máme až v den zápasu. První čtvrtina soutěže je vždy taková oťukávací, zjistíme, jakým stylem kdo znovu hraje. Mužstvo každopádně musí myslet na tři body, první utkání v sezoně pokaždé bývá složitější,“ má jasno David Nosek, který v probíhajícím ročníku extraligy zasáhl do všech zápasů.