Fanoušci budou moci získat nejenom dresy PSG speciálně vyrobené pro tuto příležitost, ale i dres podepsaný hokejovými hvězdami v čele s Jaromírem Jágrem, klubovou šálu Lokomotivu či uměleckou plastiku Obětem, kterou bezprostředně po loňské letecké havárii u Jaroslavle vytvořila uznávaná sochařka Otilie Demelová – Šuterová. Předměty se budou dražit na portálu www.sportovniaukce.cz. Veškerý výtěžek z těchto akcí je určen na charitativní účely.

„Sedmdesát procent částky poukážeme Domovu pro zdravotně postižené – Velehrad Salašská, se kterým Karel spolupracoval," sdělil Karel Rachůnek starší. Zbylých třicet procent organizátoři poukáží čtyřem organizacím, které pracují s nemocnými nebo zdravotně handicapovanými spoluobčany.

„Konkrétně půjde o Klub Íčko, integrované centrum Slunečnice a sledge hokej ze Zlína, dále pomůžeme Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích, která se stará o zestárlé, nemohoucí a nemocné občany Zlína," prohlásil primátor Miroslav Adámek.

Každý z dresů PSG Zlín, který můžou v dražbě získat fanoušci, je podepsán hráčem, který jej oblékl. Cena začne na částce 1 990 korun.

Dres podepsaný hokejovými hvězdami bude nabídnutý za 9 990 korun. „Nepochybujeme, že mezi fanoušky o něj bude zájem. Vedle Jaromíra Jágra jej podepsali třeba Tomáš Plekanec, Martin Straka, Martin Havlát nebo Roman Čechmanek," upozornil náměstek primátora Ondřej Běták, který se na organizaci celé akce podílí.

Vyvolávací cena plastiky Obětem je 50 tisíc korun. Do dražby ji její autorka poskytla na základě přání primátora Miroslava Adámka.

Šála Lokomotivu Jaroslavl se začne dražit od 1 990 korun. „Dostal jsem ji v den utkání od představitelů klubu. Jsem přesvědčen o tom, že některému z fanoušků určitě udělá radost," nepochybuje Karel Rachůnek starší.

Ze vstupného na utkání Zlín – Jaroslavl získali organizátoři pro charitativní účely 955 tisíc korun. K této částce se připočítá výtěžek z dražby, nezanedbatelnou částkou benefici podpořili i sponzoři.

„Vybraným organizacím předáme šeky slavnostně počátkem roku 2013 a to zřejmě v obřadní síni radnice. Předměty koupené v dražbě si budou moci jejich majitelé vyzvednout na Zimním stadionu Luďka Čajky. Pokud půjde o zlínské dresy, dostanou je z rukou samotných hráčů, kteří je oblékli. Kdo nebude moci přijet do Zlína, pošleme mu vydražený předmět poštou," ujistil Ondřej Běták.