„Zlín byl agresivní a hrál dobře, přesto jsme měli dovést zápas do vítězného konce,“ štvalo vítkovického trenéra Jakuba Petra.

„Spokojenost, že jsme tady bodovali,“ ulevil si hlavní kouč Zlína Robert Svoboda.

Už to přitom vypadalo zoufale. Zlín si vzal v čase 58:43 oddechový čas. Slova se ujal asistent trenéra Martin Hamrlík, který šesti borcům fixem na tabuli načmáral variantu, jak dobýt do té doby neprůstřelného Bartošáka. Na led šli bratři Bukartsové, Kratochvíl, Kubiš, Šťastný, Veselý a Freibergs. A právě lotyšský zadák pumelicí vyrovnal – 1:1.

V prodloužení pak v přesilovce čtyři proti třem napřáhl Matějíček, jehož ránu Šťastný před Bartošákem usměrnil za jeho záda.
Oči diváka příliš hokejové krásy nepobraly. Vítkovice vedly od 17. minuty, kdy po závaru v brankovišti odrazil od Kašíkovy masky kotouč do sítě. Trefa byla připsaná vítkovickému Zdráhalovi.

Fotografování hokejistů Aukro Berani Zlín
Zlín v play-off? Díky Lotyšům, čaroději i spasiteli

„Zvládli jsme vstup do utkání, které mohlo změnit pětiminutové přesilovky na obou stranách. Nestalo se. My se v té naší sami vlastní nedisciplinovaností o dvě minuty okradli,“ štvalo Svobodu vyloučení Rihardse Bukartse za sekání při vhazování.

Zápas, který nedohráli Szturc se Sedláčkem vyloučení do konce zápasu za fauly kolenem, se změnil na mini souboj Rihardse Bukartse s Patrikem Bartošákem. Letní lotyšská posila Zlína společně s bratrem Robertsem se snažili něco vymyslet, vzít zodpovědnost na sebe.

Mladší z Bukartsů vyslal šest ran, ale do statistik se zapsal jen dvěma trestnými minutami.

„Ve druhé třetině jsme se dostali do spousty příležitostí, kdy jsme mohli srovnat, to se nám ale podařilo až na konci při power-play,“ oddechl si Svoboda.

Své umění předvedl i Kašík, který se několikrát vytáhl a připsal si 25 úspěšných zásahů.

„Za stavu 1:0 jsme měli dva samostatné nájezdy, dvakrát jeli dva na jednoho. Měli jsme to proměnit a nemuseli bránit do posledních minut,“ štvalo Petra.

Martin Hosták
Generální manažer beranů Hosták: V současné situaci je tento kádr bomba!

VÍTKOVICE - AUKRO BERANI ZLÍN 1:2 V PRODLOUŽENÍ (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. min P. Zdráhal (Lev, Hrbas) - 59. Freibergs (Roberts Bukarts, Kubiš), 62. D. Šťastný (Matějíček). Rozhodčí: Hodek, Kika – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Szturc (Vítkovice), P. Sedláček (Zlín) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6 371.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Hrbas, Urbanec, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, od 23. min Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Lev, Olesz – Dej, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr, Trnka, Prusek.

PSG Zlín: Kašík - Řezníček, Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Ferenc, O. Horák - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Okál, Popelka, Kubiš - Roberts Bukarts, D. Šťastný, Rihards Bukarts - Fryšara, M. Kratochvil, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Zoran Gajič
Příběh Gajiče: od zacelení díry k pozici lídra