„Závěr by pro nás měl být výstrahou. Předváděli jsme bezstarostný hokej," neskrýval rozčarování asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Nejdramatičtější okamžik prvních 50 minut zápasu se neodehrál na ledě, ale v hledišti při zásahu záchranné služby v sektoru na stání za brankou. Nevolnost postihla staršího pána, po pětiminutovém ošetření ale odešel po svých a po᠆dle dostupných informací se nejednalo o nic vážného.

Rytíři zřejmě zbraně nechali v autobuse a vytáhli je až na třetí třetinu. V 51. minutě snížil v přesilovce Hořava a ukončil neprůstřelnost brankáře Horčičky v základní hrací době, která se natáhla na tři zápasy, tedy 175 minut a 19 vteřin. V 56. minutě pak na drama zadělal Doudera, který využil druhou přesilovku.

Kladno odvolalo brankáře Cigánka, ale těsné vedení si berani už vzít nenechali. „Byly to zbytečné a hloupé fauly, za které nás pánbůh málem potrestal," oddechl si Jurík.

Přitom už ve třetí minutě po parádní spolupráci s Leškou obstaral svůj dvanáctý střelecký zářez Balaštík. „Jsem rozčarovaný. Přijeli jsme hrát s nějakou taktikou a my takhle brzy dostaneme gól. Domácí byli lepší a výsledek byl pro nás ještě milosrdný. Dvě třetiny jsme předváděli pomalý a bezkontaktní hokej," nebral si servítky kouč Kladna Vladimír Vojta.

Pohodu na zlínské hokejky obstaral v 15. minutě třetí trefou v sezoně Řezníček v přesilovce. „K náskoku nám Kladno pomohlo, chtělo hrát hokej, nemuseli jsme dobývat. Ačkoliv jsme vedli, nebyl to z naší strany dobrý výkon. V některých činnostech jsme propadali," upozorňoval Jurík.

Ve 33. minutě se do dějin zápasu zařízl Köhler, který po 22 zápasech prolomil střelecké prokletí, které trvalo od 19. dubna, když skóroval v šestém zápase finále s Plzní. Po dvou třetinách to byla oddechová trefa, nakonec měla vítěznou příchuť.

„Nakonec moc nechybělo a mohli jsme si odvézt nějaký bod. Ale asi jsme si ho nezasloužili," věděl Vojta.

Už v neděli od 15 hodin si to zlínští hokejisté rozdají s Třincem.⋌ (dan)

PSG Zlín – Kladno 3:2

Branky a nahrávky: 3. Balaštík (Leška, O. Veselý), 15. Řezníček (Leška, Balaštík), 33. Köhler (Kubiš) – 51. M. Hořava (Patera, T. Kaberle), 56. Doudera (Tenkrát). Rozhodčí: Hradil, Husička – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3743. Třetiny: 2:0, 1:0, 0:2.

PSG Zlín: Horčička – Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec – Balaštík, Leška, O. Veselý – Kubiš, Holík, F. Čech – Melenovský, Čajánek, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kladno: Cikánek – David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Černošek, Doudera, L. Procházka, od 36. navíc Kolářík – M. Hořava, Patera, Kuchler – Tenkrát, Dragoun, Machač – Bajaruns, Dalecký, Hlaváč – Rudovský, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.