„Každé utkání beru stejně, ale samozřejmě jsem rád, že si mohu proti svému bývalému týmu zahrát," tvrdí Erat, který valnou většinu kariéry spojil s Nashvillem v NHL.

Ve Zlíně odehrál sezonu 2004/2005, kdy byla v nejslavnější soutěži světa výluka. Připsal si v ní 43 bodů v osmačtyřiceti zápasech, dalších dvanáct přidal v play-off a pomohl ševcům k zisku stříbrných medailí. „Zlín i lidi tam miluju a velice rád na něj vzpomínám," říká Erat, který odehrál v NHL víc než 900 duelů.

Co od svého bývalého klubu čekat, pětatřicetiletý útočník netuší. „Jsem zvědavý, s čím Zlín přijde, zatím jsem ho neviděl hrát. Musíme však dát o gól více. Stojíme proti kvalitnímu soupeři, který dobře bruslí," má jasno Erat, který v NHL prošel také kluby Washingtonu nebo Arizony.

V kabině dnešního soupeře Komety zná z minulosti několik jeho hokejistů. „Ve Zlíně hraje Bláto (Miroslav Blaťák – pozn. red.), Jiří Marušák a Tomáš Žižka. Nijak se ale nehecujeme," povídá Erat.

I když ve Zlíně začínal, nakonec dal přednost Brnu. „O návratu k ševcům nechci spekulovat. Jsem v Kometě a chci v ní podávat co nejlepší výkony," tvrdí reprezentační útočník. (pet)