„Tři příznivci Komety napadli tři členy ostrahy. Dva útočníci byli pod vlivem alkoholu, jeden nadýchal více než tři promile," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že všichni tři fandové byli zadrženi a umístěni v policejní cele. Přímo při zápase pak také na hostující tribuně hořely dýmovnice.

„Zatím nemáme všechny podrobné informace. Hlavní pořadatel musel ještě večer na policii kvůli svědectví. Jedno je však zarážející. Jak může někdo útočit na hasiče," kroutil hlavou David Navrátil, ředitel stadionu. Příznivci Brna totiž napadli hasiče, kteří dýmovnici šli zlikvidovat. Podle ředitele však nebývají problémy jen s Brňany.

„Minule Olomouc, to taky nebylo zrovna jednoduché," vzpomíná ředitel a jedním dechem dodává:

„Lidé by však neměli všechny příznivce Brna házet do jednoho pytle. Lidé z oficiálního fanklubu jsou hrozně fajn a za tady tyto se také stydí," poznamenal ředitel zlínského zimního stadionu, kterého však zamrzela i jiná věc.

„Je škoda, že vedení Komety s tím nic nedělá. Vždyť s fanoušky musí komunikovat tak jako se s našimi fandy bavíme my. Nikdy jsem totiž na webu Komety třeba nezaznamenal výzvu, aby nepoužívali pyrotechniku," poznamenal Navrátil.

To nejhorší však mělo teprve přijít až v okolí stadionu
a v ulicích města.

Policistu trefili ledovou koulí do oka

„Po skončení zápasu prozatím neznámí pachatelé zranili člena bezpečnostní agentury padající závorou do hlavy a jednoho člena policejního antikonfliktního týmu zledovatělou koulí do oka," popsala mluvčí. To však stále nebylo vše. Frustrace z prohry vyústila i v několik trestných činů.

Krátce před sedmou hodinou došlo dokonce i k loupežnému přepadení. Za lup měla sloužit zlínská šála. O oběti? Čtrnáctiletí hoši! „Dva fanoušci z Brna napadli dvojici chlapců z Kroměřížska. Vzali jim šály klubu PSG Zlín, které měli omotané kolem krku," popsala incident policejní mluvčí.

Jednadvacetiletého mladíka z Brna prošetřují policisté pro krádež, zato jeho šestnáctiletému kumpánovi hrozí až pět let za loupežné přepadení. Při odcizení šály totiž použil výhrůžky, násilí a chlapce nakonec i lehce zranil. Incidentu si pochopitelně všimlo více lidí. Takto jej popsal na Facebooku jeden ze svědků.

„Dva borci z Brna ukradli dvěma asi 14letym klukům zlínské šály, pak se šli schovat do artic foodu k bandě asi dvaceti Brňáků. Po čtvrt hodině vylezli společně a v podchodu na ně naběhlo asi třicet policajtů. Po dalších patnácti minutách byla část skupiny propuštěna. Zajímavá neděle," komentoval událost jeden z fanoušků. Pachatele se policistům podařilo brzy dopadnout i díky všímavosti zlínských strážníků.

„Strážníci si všimli, že na ulici J. A. Bati dochází k potyčce několika osob. Když strážníci přiběhli na místo incidentu, dozvěděli se od čtyř hochů, že zde čekali na tatínka jednoho z nich. Přitom k nim přišla dvojice fanoušků Komety, kteří dvěma z nich strhli šály s logem hokejového klubu. Nezletilí chlapci se sice rozhodli svůj majetek bránit, ale oproti fyzicky zdatnějším a starším jedincům neměli šanci," popsal událost z pohledu strážníků Pavel Janík, zástupce velitele zlínské policie.

Strážníci ihned informovali další hlídky strážníků v terénu a operační centrum vyhodnocovalo záznam z městského kamerového dohlížecího systému. Díky dobré práci operačního důstojníka byl již za několik málo minut získán podrobný popis obou podezřelých i směr jejich dalšího pohybu. Tam už si na ně počíhali policisté státní.

Ukázalo se, že utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové zcela správně. K incidentům docházelo i přesto, že pořadatelé a policisté nic nepodcenili a došlo k výraznému navýšení jejich počtu. Na bezpečnost dohlíželo 85 členů bezpečnostní agentury, 25 strážníků městské policie a téměř stovka policistů včetně členů antikonfliktního týmu. Další hokejové utkání se hraje již dnes. Zlín hostí Litvínov.