„Mám radost, že jsem zlínské vedení a trenéry přesvědčil, že patřím do týmu,“ podotkl 28letý Ferenc, jemuž pomohly předchozí dvě prvoligové sezony v Přerově.

„Dostal jsem velký prostor výkonnostně růst a propracovat se do extraligy. Měl jsem i štěstí, neboť po zranění Davida Noska se uvolnilo místo v sestavě. Důvěra trenérů mě velmi těší a doufám, že ji splatím svými výkony ve zlínském dresu,“ řekl Ferenc, jenž do Zlína nakoukl během loňského play-out.

„Jakub prokázal nesporné extraligové kvality. Je to velmi platný hráč a má skvělé fyzické parametry. Navíc je to pravák, kterých není dostatek. Stálou výkonnost potvrdil v dosavadním průběhu sezony a počítáme s ním s výhledem na nejbližší extraligové sezony,“ vzkázal hlavní kouč Zlína Robert Svoboda.

Berany čekají do konce kalendářního roku ještě čtyři zápasy. Už zítra vyrazí pro body na led poslední Jihlavy, v pátek vyzvou doma předposlední Litvínov. Následovat budou ještě bitvy v Olomouci a Třinci.

„Vůbec se nedíváme na to, že uzavírají tabulku. Jihlava má velmi dobrý tým, ale věříme, že bojovností a herní kvalitou jsme schopni je přetlačit a bodovat,“ reagoval Svoboda, jehož týmu patří sedmá příčka. 

Mladý zlínský vzpěrač Pavel Jančík (na snímku) bral na domácím Mikulášském poháru stříbro.
Vzpěrač Podškubka se o rekordy nepokoušel, přesto s náskokem zvítězil
Fanshop fotbalistů FC FASTAV Zlín v obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně.
Ševci se změnili v prodavače. Stoper Bačo ve vánočním fanshopu i nakupoval