První výhru 9:6 si připsali mladí, naopak závěrečnou bitku ovládli zkušenější hráči Tescomy. Odvety jsou na programu dnes a pozítří.

Náročnost zápasového rytmu doložil především výraz trenéra Aloise Skácela, který se objevil na straně zkušenějších mazáků.

„Je to velká zátěž, nemůžu skoro dýchat,“ řekl kouč bezprostředně poté, co usedl po vystřídání na hráčskou lavici.

„Na bruslích se necítím dobře. Potřebujeme posilu do útoku, zkusím zavolat Čajánkovi, jestli by neměl alespoň ve čtvrtek volno,“ zauvažoval s úsměvem Skácel, podle nějž je hokej tradičně dobrým uvolněním a zpestřením po náročné půlsezoně.

Zápas si naopak plnými doušky užíval Tomáš Polách.

„Z NHL jsme zvyklí na užší kluziště, takže s tím máme trošičku problém. Ale jinak jsem se svým výkonem spokojen,“ šprýmoval nejzkušenější hráč Tescomy. Střelecké představení prý teprve chystá.

„Na ledě spíše kluky hledám, aby si dali gól. Pořádně si zastřílím až ve čtvrtek a v pátek,“ těší se Polách. Prozradit, na koho chystá ostřejší hit, však nechtěl.

„Mám pár kluků vytipovaných, ale říkat to nebudu. Ještě by si to přečetli a dávali si pozor,“ rozesmál se.

„Žádnou speciální odměnu pro vítězný mančaft jsme ale nevypisovali,“ přiznal kapitán šestého týmu druhé fotbalové ligy Roman Dobeš, který se chystal zrovna zahřát čajem. „Nevím, jestli do toho masér něco nepřimíchal, musím ochutnat,“ dodal s úsměvem.