„Zkusil jsem udělat první otočku a viděl jsem, že bek i gólman skočili na to, že vyjedu bekhendem. Tak jsem to zkusil zasunout forhendem a vyšlo to," oddechl si 37letý Leška po akci ze 29. minuty střetnutí.

„Bylo to nedorozumění s gólmanem, nepohodli jsme se. Že je ale za brankou Leška, jsem nevnímal, všiml jsem si toho až po gólu," dušoval se bek Ocelářů Ctirad Ovčačík.

Při první otočce Leškovi kotouč lehce „utekl" a zpomalil se mu o zadní brankovou konstrukci, nakonec ale černou gumu na čepeli hole zkrotil. „To ani nevím. Až tak jsem to nekoordinoval," pousmál se.

Naposledy svým kouskem vstřelil gól přibližně před deseti lety v Karlových Varech a dokonce si vysloužil i zlatou helmu v soutěži České televize. „To už je dlouho. Je možné, že to byl poslední. A pak možná kdysi ještě v nějakém přáteláku," nevybavil si.

Jak k této již „leškovské" specialitě přišel, také netuší. „Už ani nevím, kdy jsem to udělal poprvé. Někde jsem to viděl a pak vyzkoušel na tréninku. Ale tuto fintu už téměř nepoužívám, neboť málokdy vyjde. Dnes jsem to zkusil a jsem za to rád," neskrýval spokojenost Leška.

Ten se navíc nachomýtl k dalším dvěma trefám beranů. Nejprve zblízka kontroloval ploužící se puk za brankovou čáru po střele Köhlera v 11. minutě. „Projelo to tam pod gólmanem a skončil za čárou. Bek mi šel blokovat hokejku, abych to nedorazil, a ten puk sám doklouzal do branky. Kdyby se ho snažil obránce odstřelit, dorazil bych ho," uvažoval.

Leška navíc nabil na gólovou střelu Hamrlíkovi, který třetí trefou definitivně pojistil první triumf. Leškova formace se tak podílela na všech brankách Zlína. „V sérii s Vítkovicemi se nám nedařilo, přesto jsme chtěli hrát co nejlépe. Pomohli jsme týmu alespoň hrou. Góly ani nahrávky se nepočítají, play off je o vítězství. Jsme rádi, že jsme vyhráli," spokojeně podotkl.

S herním projevem týmu však spokojený nebyl, jelikož především v první polovině zápasu to Zlínu příliš nebruslilo. Šestidenní pauza byla znát. „Náš výkon nebyl z těch nejlepších. Ale je důležité, že i když hrajeme blbě, podaří se vyhrát. Jsme za to rádi, ale doufáme, že se zlepšíme a budeme hrát lépe," věří Petr Leška.