„Gól pro mě nic neřeší. Prohráváme domácí zápasy, přestože jsme dnes bruslařsky předvedli slušný výkon. Dřeme, ale body nám chybí," štve 25letého slovenského útočníka Tomáše Sýkoru, který svou trefou ve 26. minutě vyrovnal na průběžných 2:2.

Pořád jste dotahovali, byli jste všude později. Co rozhodlo?

Jistě, bruslili jsme. Sice jsme dotahovali výsledek, ale hra byla otevřená. I my jsme měli přesilovku, ve které jsme mohli rozhodnout. Jenže pět minut před koncem jsme se nechali vyloučit. Vítkovice měly i víc štěstí, protože se jim odrazil puk přímo na hokejku. Navíc ještě křížem. Co se dá dělat.

Na střely vás Vítkovice předčily 22:41. Jak si to vysvětlujete?

Málo střílíme. Někdy je potřeba volit místo přihrávky střelu. Zavřít oči a věřit, že to tam spadne. Snad to už roztrhneme. Je to škoda.

Jaký byl nový led?

V pohodě. Nebylo nic poznat. Nemyslím si, že by se na nás podepsala herní pauza. Vždyť jsme v Karlových Varech vyhráli. Ale dnes jsme hráli v pohodě.

Reagujete na tréninku na ne úplně výrazné výkony? Co je potřeba zlepšit?

Nevím, jestli jsou nevýrazné. Podle mě nehrajeme zle, jen v důležitých okamžicích nám asi chybí zkušenosti. V závěru už to musíme ustát, vydržet. Každý bod v této lize je dobrý. To samé jsme prakticky prožili doma s Boleslaví.

Chybí v kabině přirozený lídr?

Nemyslím si.

Kdo je tedy lídrem?

Těžko říct. Máme vyrovnané všechny čtyři pětky a každý z nás se snaží předvést maximum.

Jak se vám ve Zlíně zatím líbí?

Velmi. Jsem tady i s přítelkyní. Samozřejmě život není jen o hokeji. Jsem tady spokojený, ale v první řadě my musíme zabrat, abychom potěšili domácí diváky.

Už máte první srovnání se slovenskou extraligou?

Na Slovensku je to strašně živelné. Bruslí se tam víc než tady. Ale bruslí se někdy nesmyslně, musíte mít zvýšenou pozornost, protože je to nebezpečné. Padá tady málo gólů. Vždyť jsme jich dali třináct.

Co žene slovenské hokejisty do české extraligy?

Prestiž. Je to o třídu vyšší soutěž. Není to jen o hokeji. Naši slovenskou extraligu každý zatracuje, ale ona vychovává dost hráčů. Vidím, že tam potenciál je. I tady by se do jednoho dvou roků někteří kluci uchytili. Ale jsme import, a tak zdejší kluby od nás čekají víc, než od domácích. U nás není marketing, ani management. Slovenským klubům to vůbec nezávidím, protože u nás chodí na hokej tisíc lidí a neumí lidi přitáhnout. Je třeba uznat, že česká extraliga je, co se těchto věcí týká, na jiné úrovni.