„Vzhledem k výborným výkonům Jakuba Sedláčka jsme se rozhodli Igora uvolnit a dát mu prostor pro hledání nového působiště. Nebudeme se však loučit ve zlém. Naopak. Za jeho výkonu v uplynulých šesti sezónách mu patří poděkování,“ poznamenal generální manažer RI Okna Miroslav Michalovský.

Třebaže Zlín Murína „hodil“ přes palubu, do vyřízení nového angažmá se dál bude připravovat s týmem.

„Nějaké nabídky jsme už obdrželi, ale vše je teprve ve fázi vyjednávání,“ doplnil sportovní ředitel klubu Stanislav Přikryl.

Před sezonou přitom Murín měl být jedničkou mezi tyčemi, přičemž záda mu měl krýt Radovan Biegl. Zranění kolene v utkání s Vítkovicemi jej nejenže dostalo na několik týdnů mimo hru, ale navíc v prvním týmu se nečekaně prosadil 18letý Jakub Sedláček. Talentovaný junior chytil šanci pevně za pačesy a nyní vévodí extraligovým gólmanům v úspěšnosti zásahů.

„Kvalitních brankářů máme stále dost. Pokud by se náhodou něco přihodilo dvojici Sedláček - Biegl, můžeme kdykoliv povolat Štůralu, který si velmi dobře vede v prvoligovém Vrchlabí,“ nedělá si velkou hlavu s posledními změnami trenér Zlína Zdeněk Venera, jenž by naopak velmi rád ještě do konce přestupního termínu uvítal v týmu kvalitního útočníka.

Igor Murín přišel do Zlína v roce 2003, přičemž v jeho barvách se o rok později radoval z premiérového titul. Během šesti sezon Murín odchytal za Berany 252 utkání, ve kterých obdržel 525 branek.