Havířovský odchovanec si pronajal předbrankový prostor Vítkovic. Nejprve v 16. minutě dotlačil za Bartošáka Honejskovu střelu a ševci šli podruhé v zápase do vedení – 2:1.

V 52. minutě zase za vítkovického gólmana dostal Bukartsovu ránu – 3:2. „Předbrankové prostory nás tížily už v posledním zápase v Lize mistrů. Z těch jsme dostali dva góly. Jsme ale rádi, že jsme bodovali," oddechl si asistent Vítkovic Pavel Trnka.

Hostům se povedlo odvézt alespoň bod trefou 130 vteřin před koncem, když Kolouch tečí vyrovnal na 3:3. Kde komu se opět vybavil ztracený zápas s Pardubicemi…

Ševci v zápase třikrát vedli, poprvé už v 9. minutě, kdy Blaťákovo nahození vteřinu po skončení dvojnásobné přesilovky skončilo se štěstím za Bartošákem. Na trefu zkušeného zadáka reagoval ve 14. minutě v přesilovce Tybor. Pak už střílel za Zlín pouze Říčka, za Vítkovice Stastny a Kolouch.

„Musím říct, že jsme měli hrozné štěstí. Nemusíte být Gretzky, abyste poznali, že jsme dnes neměli vůbec benzín. Kdybychom měli nějakou šťávu, tak by zápas pro nás mohl vypadat líp, ale od toho se to celé odráželo. Teď musíme využít volného času a natrénovat.

Každý souboj jsme prohráli, v panice jsme odhazovali puky a z toho jsme soupeři darovali dva góly. Nevím, jestli nás stála tolik sil cesta do Litvínova, ale měli bychom to zvládnout. Jinak se kluci snažili, makali, hráli na krev, ale musíme to zvednout.

Ve fyzičce vidím největší problém. Štěstí, které jsme měli dnes, už nemusíme mít. Letní příprava se dohnat nedá, ale musíme do nich dostat aspoň deset procent, co mají v sobě nyní, a zvednout to," má jasno kouč Zlína Martin Hamrlík.

Zápas nedohrál ze zdravotních důvodů Holík, který se omluvil i z reprezentační akce. Na ledě strávil pouze první třetinu, kdy naskočil na šest střídání.

„Nebudu říkat, co mu je. Zlobí ho přítelkyně, bolí ho zranění. Ale nestraší ho to," bavil Hamrlík na tiskovce po zápase přítomné novináře. „Do zápasu šel s otazníkem. Ale nešlo to," vysvětloval Hamrlík, jehož tým využil dvě ze čtyř přesilovek.

„Něco tam dobré bylo. Ale kdybychom měli víc kyslíku, vypadalo by to zase jinak," vracel se Hamrlík k chybějící kondici.

„Nebudu však hodnotit, čím to je. To není otázka na mě. Každopádně v reprezentační přestávce čeká hráče letní režim," vzkázal zlínský kouč.

V úterý vypukne ve Zlíně „zimní" příprava. Další zápas čeká Zlín v úterý 20. prosince v Mladé Boleslavi.

29. kolo hokejové extraligy:

PSG Zlín – HC Vítkovice Ridera 4:3 po sam. náj. (2:1, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Blaťák (P. Holík, Žižka), 16. Říčka (Honejsek, Blaťák), 52. Říčka (Bukarts, O. Veselý), rozhodující nájezd Říčka – 14. Tybor (Kolouch, Hrbas), 36. Stastny (Klok, Olesz), 58. Kolouch (D. Krenželok, Vandas). Rozhodčí: Pešina, Lacina – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 4433.

Sestavy:

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Horák, Blaták, Bořuta, Žižka – D. Šťastný, P. Holík (21. Gago), Říčka – Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý – Bukarts, Honejsek, Kubiš – Popelka, Chytil, Goiš. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Vítkovice: Bartošák (od 2. nájezdu Dolejš) – Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, D. Krenželok, Výtisk – Tybor, Roman, Kucsera – Hudeček, Stastny, Olesz – Vandas, Kolouch, D. Květoň – Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.