„První třetina byla vyrovnaná, ve druhé a třetí nás podržel výborný výkon gólmana Hufa, který má na vítězství největší. Ostrava nás dvě třetiny přehrávala,“ uznal Horák.

Ševci se o jediné branky zápasu postarali hned v prvním dějství, slepené trefy Kratochvíla a Pospíšila dělilo pouhých 38 vteřin. Ve zbytku zápasu se hosté mohli spolehnout na Hufa, který díky 38 zákrokům udržel druhé čisté konto v sezoně.

Hokejisté Zlína vyhráli v Porubě. Ilustrační foto.
Berani poprvé v sezoně porazili Porubu! Výhru zařídili Kratochvíl s Pospíšilem

Berani poprvé pod hlavním trenérem Milošem Říhou mladším vyhráli dvakrát v řadě, což se zlínským hokejistům naposledy podařilo před více než dvěma měsíci, kdy celkově došli pro čtyři výhry za sebou.

Nyní věří, že se vítězná série prodlouží. „Doufáme, že toto vítězství pro nás bude potřebným impulsem. Za tři body jsme hodně rádi. Historie se nebude ptát na to, jak jsme tady hráli,“ uvědomuje si bývalý obránce.

Zdeněk Sedlák starší.
Nerad prohrávám! zdůrazňuje Sedlák starší. Vypráví o vztahu otec–syn

Druhá výhra v řadě přišla znovu za přispění novice v týmu Petra Kratochvíla, který na konci uplynulého týdne přišel z Komety Brno výměnou za Jiřího Ondráčka. 25letý útočník v sobotu ještě nebodoval, na ledě Poruby už zapsal vítěznou trefu. „Směrem dopředu jsme takového hráče potřebovali. Těší nás, že výměna zatím vychází. Snad se mu bude dařit dál a pomůže nám,“ uzavřel Oldřich Horák.

Zlínští hokejisté další zápas absolvují v sobotu na ledě Kolína, začíná se v 17.00 hodin. Berani mají Kozlům co vracet, prohráli s nimi úvodní dva vzájemné duely sezony. Začátkem prosince porazili následujícího protivníka 4:3 po prodloužení, den po výhře se s klubem rozloučil tehdejší lodivod lavičky Rostislav Vlach a jeho asistent Juraj Jurík.