Svůj talent ale jednadvacetiletý obránce Dominik Hladiš neprodal.

Místo v kádru Beranů si nevybojoval, a tak putoval po druholigových klubech.

Přes Nový Jičín a Valašské Meziříčí se dostal až do Hodonína, kam ho v týdnu zlákal nový kouč Drtičů, olympijský vítěz Roman Čechmánek.

„Volal mi, jestli bych neměl zájem hrát za Hodonín. Musel jsem si jen v práci zařídit, aby mě pouštěli dřív. Pak už nebylo co řešit,“ uvedl na klubovém webu slováckého celku Hladiš.

Rodák z Havřic přišel na jih Moravy na hostování do konce sezony. V novém působišti se hlásil v úterý, premiéru v dresu Drtičů si odbyl ve středečním duelu s Opavou.

Zdeněk Okál
Zbytečně si to komplikujeme, lituje zlínský útočník Okál

Hodonínští hokejisté proti poslední týmu východní skupiny potvrdili roli favorita, když Slezan zdolali jasně 5:1. Hladiš si připsal jeden plusový bod a dvě střely na bránu. Na žádném vstřeleném gólu se ale nepodílel.

„Kvůli problémům se zády jsem dlouho nehrál, takže to z mé strany nebylo úplně optimální. Věřím ale, že se do toho budu postupně dostávat, a s přibývajícími zápasy to bude jenom lepší,“ věří Hladiš.

Mladý zadák v letošním ročníku odehrál pouze dvanáct utkání. Poslední duel před příchodem do Hodonína odehrál paradoxně proti Drtičům na Zimním stadionu Václava Nedomanského.

Nyní už přetížená záda vykurýroval. Nepříjemná bolest ustoupila a poslední posila SHK je naprosto fit.

„V Hodoníně se mi líbí. Je tu dobrá parta, výborné zázemí, podmínky, ambice a skvělí fanoušci, kteří dělají parádní atmosféru. Takže příjemná změna,“ líčí Hladiš.

Ve Valmezu jsou rádi, bude víc místa v autě

Jednadvacetiletý hokejista nad Čechmánkovou nabídkou dlouho neváhal. Odchovanec Beranů na jihu Moravy rozšířil početnou zlínskou enklávu, která momentálně vládne v hodonínské kabině.

„Kromě Dana Vaňka se znám se všemi kluky. Třeba s Ondrou Halodou a Kubou Kužílkem jsme spolu od páté třídy chodili do školy,“ připomíná Hladiš.

Kamarády ale stále má i ve Valašském Meziříčím.

Brankář  florbalistů Otrokovic Radovan Michajlovič si v letošním superligovém ročníku drží výbornou formu.
Michajlovič vychytal střelce Pardubic. Panteři vyhráli 2:0

„S kluky jsme můj odchod probírali cestou z ValMezu. Jsou rádi, že jsem šel pryč. Teď budou mít víc místa v autě a nebudou se tolik mačkat, jako když jsme jezdili v pěti,“ směje se mladý obránce, který už vyhlíží sobotní zápas proti bývalému klubu. Souboj druhých Drtičů s pátými Bobry tak dostane speciální náboj.

„Moc se na ten zápas těším,“ přiznává Hladiš.

Bude to pro mě zvláštní, ale tak to už bývá. Valmez má kvalitní mužstvo a herně se hodně zvedl, takže to určitě nebude jednoduché. Věřím ale, že si domů odvezeme tři body,“ dodává .