ROZHOVOR S TRENÉREM HOFTYCHEM

* Už jste našel příčinu propadáku?

Jak jeden z důvodů nezdaru bych viděl u sebe i u hráčů skutečnost, že jsme si mysleli, že už jsme dobří, protože jsme na tom byli v tabulce podobně jako Slavia. Ale zápas nám ukázal, že mezi oběma celky je diametrálně velký rozdíl v kvalitě. Teď je potřeba, aby každý z nás našel u sebe své chyby a dokázal se z nich poučit. Vpondělí si utkání s hráči rozebereme. Budoumězajímat jejich pocity.

* Proč jste tedy v pátek vyhořeli?

Nezachytili jsme začátek a po dvou gólech přestalo úplně všechno fungovat. Onějaké organizaci hry se nedá ani hovořit. Bylo to utrpení pro realizační tým na lavičce i samotné hráče na trávníku. Nebyla to fakt žádná sranda.

* Před utkáním jste ale říkal, že jedete na Slavii v ideální době. Soupeř se soustředí na Ligu mistrů, navíc ho trápila rozsáhlá marodka.

Ato byla asi taky chyba. Možná hráči země vycítili, že jsou dost dobří na to, aby v Praze uspěli. Bylo jasné, že bude záležet na začátku utkání a ten jsme prostě nezvládli. Možná jsem mohl nasadit defenzivnější sestavu, ale v Plzni i domas Teplicemi jsme to zvádli velmi dobře, tak jsem do toho nechtěl sahat. Ale opět se ukázalo, že když nebudeme na hřišti působit jako tým, nemůžeme uspět. Kdyžnámze systému vypadnou dva až tři hráči, tak to nebude stačit ani na Most, Kladno a podobné celky. Nemohou si myslet, že jsou herně někde jinde, když to není pravda.

* Máte na mysli Opielu s Žůrkem, které jste střídal už během první půle?

Ano, tito dva šli ze hřiště proto, že nejméně z celého týmuse zapojují do defenzivy. Tato činnost je bolí. Nemohli jsme dál nečinně čekat a nechat na trávníku fotbalisty, kteří by na sto procent neplnili obranné úkoly. To bychom možná dostali ještě větší příděl. Konkrétně Opielovi ukázali záložníci Slavie rozdíl v kvalitě, na jejich hru nestíhal reagovat.

* Bude mít porážka ještě dohru?

Outkání si samozřejmě popovídáme. Jsem zvědavý, v čem najdou jednotliví hráči příčiny debaklu. Pokud někteří jedinci budou hledat chyby v počasí, spoluhráčích nebo trenérech, tak si to vyhodnotím a tito borci dopadnou na hubu.

* Jak na výprask reagovalo vedení klubu?


Samozřejmě nikdo nebyl nadšený a asi nás neminou pohovory. Já osobně tuto prohru nepodceňuji ani nepřeceňuji. Stane se to i lepším týmům, nežmámemy. Dostali jsme těžkou facku od celku, který je nejlepší v lize. Ale musíme se poučit. Oto jde v této situaci nejvíce. Je umění najít chybu sám u sebe a já se o to snažím. To samé chci po hráčích. Nadruhou stranu je teď nezatracuji, tak jako je po vítězstvích nevynáším do nebes.

* Svým svěřencům jste dal o víkendu volno. Můžete vysvětlit, proč jste se tak rozhodl?

Měli jsme to v plánu už dřív a nic na tom nezměnilo ani páteční selhání. Náš výpadek nebyl způsobený kondicí. Pro hráče je horší, když musejí být jen sami se sebou a nemohou se z toho vykecat.

* Čím jste zaháněl špatnou náladu?

Zajel jsem do Ústí k rodičům a zašli jsme si na houby. Našli jsme jich hodně. Asi tolik jako v pátek na Slavii. (Úsměv.)

„Pokud někteří budou hledat chyby v počasí, spoluhráčích nebo trenérech, tak si to vyhodnotím a dopadnou na hubu.“