Západočeši ale začali lépe a v první třetině si vypracovali několik šancí a svoji převahu korunovali vedoucí brankou.

„Věděli jsme, že Vary nás budou chtít dostat pod tlak. My jsme se ale soustředili hlavně na to, abychom je nepouštěli příliš do přečíslení, což se nám celkem dařilo,“ byl přesvědčen zlínský bek.

„Bylo hodně důležité, že nám domácí neodskočili na dvougólový rozdíl, protože v minulém utkání ve Varech se nám to nepovedlo a nakonec jsme prohráli,“ připomněl Galvas.

Berani zbytek šancí v první třetině ustáli a do druhé části vstoupili aktivněji. Ve 35. minutě jejich převahu zúročil právě Lukáš Galvas, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

„Věděl jsem, že naši útočníci cloní před gólmanem, takže jsem se hlavně soustředil na to, abych trefil branku, což se povedlo,“ pochvaloval si 29letý zlínský obránce, který ale příliš nesleduje postavení ostatních týmů v tabulce.

„Především si hlídáme svoji pozici a soustředíme se na každý zápas. Soutěž je totiž tak neuvěřitelně vyrovnaná, takže v konečném účtování bude rozhodovat každý bod,“ předpovídá Galvas, podle něhož se dal souboj na západě Čech přirovnat k zápasům play off.

„Kromě první čtyřky nemá nikdo nic jistého, ostatní mužstva bojují o všechno,“ pravil člen první obranné řady.

Na další utkání s Litvínovem, ve kterém Berani oslaví 80 let vzniku svého klubu, se už hodně těší.

„Nervóznější než obvykle ale nebudu. Chci se především připravit na samotný zápas. Oslavy se snažím vypustit z hlavy, protože se jedná o velmi důležité střetnutí z hlediska zisku bodů. Navíc pak máme týden volno, takže do toho musíme vložit maximum,“ burcuje Galvas.