Srdnatě bojující domácí si ale důležité tři body v jubilejním 1000. zápase v nejvyšší samostatné české soutěži vzít nenechali.

PSG ZLÍN – SPARTA PRAHA 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

První třetina patřila domácím, kteří hned třikrát pokořili Pöpperleho a získali na své hole klid. Naopak Sparta dlouho nedokázala najít recept na brankáře Sedláčka, jenž se od první minuty opět postavil mezi zlínské tyče po devítizápasové a a více než měsíční pauze. „Chytal velice dobře, několikrát nás podržel. Svými jistými zákroky přispěl k výborné obraně. Za inkasované góly ze závěru nemůže,“ zastal se gólmana Zdeněk Venera, podle kterého i přes výborný výkon nemá při vyrovnanosti brankářů jisté místo v sestavě.

V úvodních dvou třetinách, kdy nad bezradnými Pražany dominovala zlínská defenziva, zaujala potyčka mezi Grofem a Koreisem. „Vstup do zápasu nám nevyšel, což se nám stalo osudné. Nemyslím si ale, že by nás brankář nepodržel, střely z mezikruží a dorážky se špatně chytají, soupeř měl chvílemi štěstí. Určitě je ale zarážející, že jsme si tak dlouho nedokázali vytvořit vyloženější šancí,“ zlobil se asistent trenéra hostů Radim Rulík Zlín. „Domácí ale posíleni vedením pak navíc pozorně a dobře bránil, vyrážel do brejků a nic nám dlouho nedovolil,“ dodal kouč Sparty.

V poslední třetině Pražané přidali, ale až do 54. minuty marně kroužili před brankou domácích. Poté ale šli v rychlém sledu na hanbu Hamrlík se Sýkorou, čehož hosté maximálně využili. Nejprve v závěru 70 vteřin dlouhé přesilovky 5 na 3 skóroval Výborný, následně druhým gólem dostal Spartu do hry Philipp. „Zde nám svitla naděje a vrhli jsme vše do útoku,“ přiznal Rulík, jenž v samém závěru umocnil ofenzivu svého týmu 77 vteřin dlouhou hrou bez brankáře. „Na remízu jsme už nedosáhli. První třetina rozhodla,“ zopakoval smutný asistent.

Naopak jeho protějšek zářil štěstím. Tři body jeho celek poslaly o příčku výše, na osmé místo. „Výhru beru všemi deseti. Dlouho se nám dařilo po všech stránkách, ale nevyšel nám závěr, což mě mrzí. Zbytečná vyloučení nám zkomplikovala situaci. Naštěstí se ukázalo, že třígólový náskok z úvodu byl dostačující,“ zhluboka si oddechl zlínský stratég.

Branky a nahrávky: 5. Leška (Balaštík, Köhler), 13. Důras, 16. Kubiš (Roman Vlach) – 55. Výborný (Y. Treille), 56. Philipp (Broš, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Hribik, Husička – Kis, Prchal. Vyloučení: 7:7, navíc Koreis (Sparta) OT 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 6488. Muž zápasu: Sedláček.

Zlín: Sedláček – Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka – Balaštík, Leška, Köhler – Důras, T. Sýkora, Rachůnek – Holík, Balán, F. Čech – Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Sparta Praha: Pöpperle – Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, O´Brien, Salcido, Macholda, Zacpálek – Ton, D. Výborný, Y. Treille – Kůrka, Broš, Pacovský – Smoleňák, Koreis, Hromas – Bartánus, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.