Dvěma přesnými zásahy se v Praze blýskl slovenský útočník Dušan Andrašovský

Hosté, kteří na ledě úřadujícího mistra vyhráli po více než dvou letech, o svém úspěchu rozhodli v rozmezí tří minut druhé třetiny, kdy dali tři branky. Pražané počtvrté za sebou doma neuspěli. Oba týmy se střetnou v tomto týdnu ještě jednou, v neděli se hraje na Moravě. Zítra Zlín hostí Liberec.

SPARTA PRAHA - RI OKNA ZLÍN 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)

Domácí vstoupili do utkání aktivně, a brankář Biegl, který dostal ve zlínské sestavě přednost před Murínem, se měl co ohánět. Řadu sparťanských střel zlikvidoval, ale v páté minutě při přesilovce soupeře jej překonal Melichárek, proti jehož teči byl bezmocný. Z vedení se však Sparta radovala jen 29 vteřin. Od modré vystřelil Vosátko, jeho pokus tečoval Andrašovský a Štefl neměl šanci. V sedmé minutě mohl Melichárek vrátit vedení zpět na stranu domácích, ale neuspěl stejně jako Záhorovský na druhé straně.

Začátek druhé třetiny byl stejný jako v případě prvního dějství, Sparta se opět tlačila do útoku, Biegl byl ale pozorný. Jedinečnou příležitost přidat druhý gól měli svěřenci trenéra Výborného při 67 vteřin trvající přesilové hře pěti proti třem. Žádnou gólovou šanci si však nevytvořili. Přesto se nakonec dostali do vedení. Při klasické přesilovce se prosadil podruhé Melichárek.

Zatímco sparťané se na své branky hodně nadřeli, Zlín se prosazoval mnohem jednodušeji. Ve 32. minutě hostům k vyrovnání pomohlo Černoškovo zaváhání, které odstartovalo obrat v zápase. Barinka, Lučka a Záhorovský se ještě neprosadili, ale Kloučkova střela od modré v přesilové hře již za Šteflovými zády skončila. Do branky Sparty se poté místo zřejmě lehce zdravotně indisponovaného Štefla postavil Altrichter, ale dobrý vstup do zápasu neměl. Hned z první střely totiž inkasoval, když jej po devatenácti vteřinách na ledě překonal Andrašovský.

Dvoubrankové vedení dovolovalo hostům více se soustředit na obranu, navíc se nemuseli hrát do útoku. Sparta se sice snažila snížit, prosadit se do gólových šancí se jí ale nedařilo.

Branky a nahrávky: 5. Melichárek (P. Nedvěd), 30. Melichárek (Jan Hanzlík) - 5. Andrašovský (Vosátko), 32. Rachůnek (M. Čech), 35. Klouček (Zubíček), 35. Andrašovský (Barinka). Rozhodčí: Bolina -Kostka, Padevět. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 5 015.

Sparta: Štefl (35. Altrichter) -Černošek, Jerofejevs, Vykoukal, Cunik, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Melichárek -P. Ton, Langhammer, Štrba - Zelenka, Vaic, Sivek - Mrňa, Podlešák, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Zubíček, Klouček, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.