Chystá se další mezinárodní utkání. Pro prvních 200 příchozích bude pivo zdarma

Proto hráči UTB vyzvali k dalšímu mezistátnímu klání opět celek ze severu finskou Aalto University of Helsinki. K měření sil dojde v úterý 5. března 2013 v 19.00 na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.

„Ve Finsku se nyní hraje nejlepší evropský univerzitní hokej. Jsme nadšeni, že se nám podařilo pozvat hokejový tým Aalto University of Helsinki, který patří mezi špičkové finské univerzitní týmy a pravidelně se umisťuje na předních místech akademického mistrovství," sdělil své pocity z chystaného zápasu kapitán týmu UTB Michal Čech.

Hráči z Helsinek stráví ve Zlíně čtyři dny, během kterých na ně opět čeká bohatý program jako audience u rektora UTB Petra Sáhy, primátora Miroslava Adámka a hejtmana Stanislava Mišáka, výlet do muzea vizovické palírny Rudolf Jelínek či společný oběd obou týmů. Po utkání proběhne tradiční hokejová afterparty v klubu Flip.

„Náš tým je nadšený a velmi se těší na zápas proti UTB v Baťově městě. Hrát v zahraničí před více než dvěma tisíci diváky bude velmi vzrušující a skvělá zkušenost. Zároveň se velmi těšíme, až poznáme studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, a jsme poctěni, že nás při našem pobytu ve Zlíně přivítají takové osobnosti, jako jsou rektor univerzity či primátor města a hejtman kraje.

Pro mnoho hráčů z týmu to bude první návštěva České republiky. Mnoho jsme toho slyšeli o legendárním podnikateli Tomáši Baťovi a věříme, že se toho o historii města dozvíme ještě více. Čekají nás 4 skvělé dny ve Zlíně, které si chceme maximálně užít," sdělil kapitán Aalto University of Helsinki Hockey Club Tomi Saalasti.

Po veleúspěšné Plyšákové bouři, která se uskutečnila během listopadového utkání, se nyní téma utkání mírně pozmění. Hokejisté UTB chtějí opět přispět dobré věci a mimo nově přidanou podporu programu Erasmus pokračují ve spolupráci s neziskovým projektem studentů FMK Percipio.

Chtějí na šampionát

Slavnostní projev a čestné buly zápasu vhodí rektor UTB prof. Petr Sáha. Diváci se mohou těšit na světelnou show, speciální soutěže a pivo zdarma pro prvních 200 příchozích. Státní hymny Finska a ČR zazní v podání operních pěvkyň Národního divadla v Brně Lenky Ďuricové a Národního divadla Moravskoslezského Simony Mrázové.

„Po listopadovém utkání s University of Jyväskylä jsme se rozhodli znovu pro finský tým, protože jsou to pro nás obrovské zkušenosti a velké srovnání dvou stylů hokeje. Finové hrají rychlý a důrazný hokej a mají skvěle zvládnuté detaily hry, které dnes rozhodují zápasy. Tyto věci bychom s nimi chtěli ve Zlíně probrat, doplnil generální manažer hokejového týmu Michal Rudecký.

„Jsme přesvědčeni, že tento zápas důkladně prověří naši výkonnost dva týdny před kvalifikací na akademické mistrovství České republiky. Po zápase s Finy se vytvoří finální sestava týmu, která bude bojovat o postup na mistrovství," mí ní.