Mužstvo se sejde v pondělí 24. dubna a bude se připravovat ve zlínských podmínkách deset týdnů až do 30. června.

„Úvodní týden proběhnou vstupní testy. Chceme mít určitý obrázek o fyzické připravenosti jednotlivých hráčů. Neplánujeme soustředění, ale uprostřed přípravy dáme hráčům individuální regenerační týden. Do přípravy zařadíme moderní trendy, zaměříme se na silově dynamické prvky. Martin čerpá řadu informací od bráchy Romana ze zámoří,“ upřesnil Robert Svoboda, který pro přípravu počítá přibližně s třiceti hráči.

Vedle hráčů z juniorky, kteří již byli součástí hráčského kádru v letošní sezoně, dostanou dále příležitost obránce Martin Padrnos, útočníci Jan Václavek a Štěpán Fryšara.

„Hráče, které jsme měli na střídavý start v závěru sezony z Přerova, nebudeme povolávat na začátek suché přípravy, ale nastoupí v přípravných zápasech během léta,“ objasnil hlavní trenér.

Po již zveřejněných odchodech Oldricha Kotvana (Mladá Boleslav) a Roberta Říčky (zřejmě Sparta) zatím není jistá budoucnost Petra Holíka a Robertse Bukartse.
Klub se po útočnících Kubišovi, Šťastném, Veselém, Ondráčkovi a obránci Žižkovi dohodl i na pokračování zadáka Horáka. Naopak se například spekuluje o návratu obránce Noska.

„O dalším pohybu v hráčském kádru, především příchodech nových hráčů, bude klub informovat k 1. květnu, neboť do konce dubna mají hráči platné smlouvy ve stávajících klubech,“ reagoval tiskový mluvčí klubu Roman Ordelt.

Tým na led vyjede v pondělí 24. července a vedle přípravných zápasů s moravskými týmy se zúčastní v termínu 16.–17. srpna turnaje v Přerově, kterého se kromě domácího týmu představí i pražská Slavia a účastník EBEL Znojmo.