Jenže pak už se psal zcela jiný příběh než v neděli. Deset minut před koncem totiž kapitán Zlína Ondřej Veselý kolenem trefil Deje a musel pod sprchy.

„Chtěli jsme jít za vyrovnáním, neměl důvod se mstít,“ zastával se kouč Zlína Robert Svoboda svého kapitána.

Jenže pětiminutovou přesilovku Vítkovice potrestaly dvěma góly Lva a Květoně a následně Olesze. A bylo hotovo – 3:7.

„Všichni známe Ondru a víme, že to není zákeřný hráč. Nebyl to hrubý úmysl ho zranit. Dnes na to jsou záznamy, dá se to rozebrat. Nemyslím si, že by to byl záměr,“ podotkl Svoboda.

Hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v nedělním 13. kole doma vyzvali plzeňské indiány.
V neděli na hokejové Berany v 15 hodin, pak na Fastav. A za polovinu!

„Mrzí mě to. Ten zákrok vypadal hrozivě. Souhlasím však s tím, že to nebyl úmysl,“ pokyvoval i vítkovický trenér Jakub Petr.

„Vypadalo to hrozivě, ale není to až tak hrozné,“ dodal.

Přitom to dlouho vypadalo na jednoznačný zápas. Vítkovice vedly gólem Lva z 10. minuty. Ve 33. minutě sice Kubiš v přesilovce snížil na 1:2, ale Zlín se dvěma třetinami protrápil. 

Vítkovice toho využily a trestaly brankami Zdráhala, Lva a Deje.

„Nehráli jsme půlku zápasu dobře, byli jsme málo aktivní, přestože jsme věděli, co chceme a co nás zdobilo v neděli s Plzní. Aktivita se dostavila až ve třetí třetině, kdy jsme dali dva góly. Už se jevilo, že by šance na body mohla být. Pak rozhodlo vyloučení a neměli jsme sílu to ubránit,“ mrzelo Svobodu.

„Hráli jsme aktivně a agresivně a po většinu zápasu byli i lepší a napadalo nám to tam. V přesilovkách jsme byli produktivní. Dnešní výkon byl takový, jakým se chceme prezentovat,“ pochvaloval si Petr.

Zlínští hokejisté sice bleskově stáhli manko, jenže stopku tentokrát vystavil kapitán.

Hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v nedělním 13. kole doma vyzvali plzeňské indiány.
Berani ukázali sílu! Z infarktové koncovky proti Plzni vytěžili bod

AUKRO BERANI ZLÍN - VÍTKOVICE 3:7 (0:1, 1:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 33. Kubiš (Valenta, Fryšara), 41. Honejsek (Freibergs), 42. Šťastný (Roberts Bukarts, Honejsek) – 10. Lev (Baranka), 30. P. Zdráhal (Kolouch, Hrbas), 34. Lev (Tybor, Sloboda), 35. Dej (Trška), 53. Lev (Sloboda), 54. D. Květoň (Trška), 56. Olesz (Kolouch)

Aukro Berani Zlín: Kašík (41.Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Petran, Gazda – Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – O. Veselý, Popelka, Okál – Klhůfek, Fryšara, Rihards Bukarts.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Klok, Sloboda, Výtisk, Trška – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz, Lev, Dej – Szturc, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Hudeček, Š. Stránský.