„Chtěli bychom mít porfolio hráčů co nejširší. Aby se nám nestalo co v loňské sezoně, když byli zranění a nemocní, abychom mohli vůbec s kým hrát,“ vybavil si sportovní manažer Zlína Jiří Šolc.

Na čerstvé ledové ploše PSG arény se objevily všechny letní posily David Nosek, Tomáš Valenta, Tomáš Fořt i Pavel Klhůfek, stejně jako Roberts Bukarts, jenž s týmem neabsolvoval letní přípravu. Pátou posilou by se měl stát lotyšský reprezentační zadák a účastník tří světových šampionátů Ralfs Freibergs, jenž přišel z Dinamo Riga hrající KHL.

„Na smlouvě jsme domluvení, ale momentálně ji ještě podepsanou nemá. Máme nějakou ústní dohodu. Pokud trenéři řeknou, že se jim líbí a jsou spokojení, věříme, že v příští sezoně tady bude hrát,“ vysvětlil aktuální situaci Šolc.

„První kontakt určitě neproběhl přes Robertse Bukartse, ale jednali jsme napřímo s jeho hráčským agentem,“ podotkl Šolc.

Po uplynulé sezoně Zlín opustili ze zadáků Oldrich Kotvan a aktivní kariéru zabalil Miroslav Blaťák a zřejmě i Jiří Marušák. „Proto by mohl být přínosem a alternativou. Určité předpoklady jsou. Uvidíme, jak se bude jevit,“ nechá se překvapit hlavní kouč Robert Svoboda, který má na zkoušce i dva slovenské útočníky Radoslava Illa a Marka Zagrapana, jenž ve Zlíně v minulosti působil v dorosteneckých kategoriích a poprvé nakoukl do seniorského hokeje.

„Jejich zkouška není nijak limitovaná. Během čtrnácti dnů až tří týdnů uvidíme, jak se bude vše vyvíjet. Zagrapan zde má vazby, v minulosti zde působil. Illo je vytipovaný hráč, byl v nabídce volných hráčů. Různá doporučení vedou k těmto rozhodnutím,“ podotkl Svoboda, který měl k dispozici celkem 35 hráčů. „Hráči jsou ve střehu, vytváří to příjemný pocit konkurence. Už jsme se těšili na led, léta bylo dost,“ nadechl se po vedrech v uplynulých dnech svěžího vzduchu od ledu.

Naopak příchod Kamila Krepse, o kterém se spekulovalo v minulých dnech, je v jednání. Ve hře je však ještě jedno velké jméno.

„Když skládáte kádr, sedíte s trenéry a trenéři vám dávají tipy a vytipováváte hráče. Nebudu zastírat, že Kreps je jeden z hráčů, se kterým jsme se bavili a bavíme se. Rádi bychom přivedli top centra,“ potvrdil Šolc slova generálního manažera Martina Hostáka z uplynulého týdne. „Je jeden z mnoha hráčů, se kterými se bavíme, ale nemáme připravenou jen jednu variantu. Nevylučuji, že tady bude, ale také se může stát, že nepřijde,“ přiznal sportovní manažer Zlína.

Na ledě PSG arény se mezi kvartem brankářů pod vedením Richarda Hrazdiry objevil i brankář a odchovanec Jakub Sedláček, který si po čtyřletém působení v KHL v Dinamu Riga nyní hledá angažmá.

„Nikdy neříkejte nikdy. Může se stát, že může naskočit i do některých zápasů. Určitě jsme v současné situaci neřešili smlouvu, ale s Kubou jsme v nějaké ústní dohodě,“ vysvětlil Šolc.

Kouč Svoboda by se brankářskému tandemu Kašík – Sedláček prý nebránil. „Já si dovedu představit ledasco,“ odvětil s úsměvem.
Na tréninku chyběl Filip Chytil, který nedávno podepsal smlouvu s New York Rangers. Zda však v kádru zůstane, či zamíří za oceán, se rozhodne až v září po hlavním kempu Jezdců.

„Je to otevřené. Má podepsanou smlouvu s New York Rangers a je jejich platným hráčem. Jednáme s nimi. Může se stát, že zde bude pokračovat. Máme písemně vyřízené, že s námi může trénovat a může i naskočit do přátelských zápasů,“ dodal Svoboda.

Aktuální kádr Aukro Berani Zlín
Brankáři: Libor Kašík, Tomáš Štůrala, Juraj Šimboch (střídavý start z Přerova), Jakub Sedláček (bez angažmá).
Obránci: Tomáš Žižka, Dalibor Řezníček, David Nosek, Tomáš Valenta, Oldřich Horák, Martin Matějíček, Ralfs Freibergs, Jakub Ferenc, Lukáš Chmelíř (oba střídavý start z Přerova), Daniel Gazda, Martin Padrnos, Jakub Kužílek.
Útočníci: Roberts Bukarts, David Šťastný, Ondřej Veselý, Pavel Kubiš, Antonín Honejsek, Pavel Sedláček, Michal Popelka, Tomáš Fořt, Zdeněk Okál, Jiří Ondráček, Lubomír Kovařík, Jiří Goiš, Matouš Kratochvíl, Jakub Šlahař (všichni střídavý start z Přerova), Marek Zagrapan, Radoslav Illo (oba zkouška), Nicolas Werbik (trénuje s týmem), Daniel Vachutka (Šumperk), Pavel Klhůfek. 
V týmech WSM ligy se v pondělí 24. července hlásili: Přerov – brankáři: Daniel Huf, Daniel Šimonů, obránci: Michal Stuchlík, Vladimír Váňa, Richard Kobylík, útočníci Michal Gago, Jan Václavek, Štěpán Fryšara, David Peška. Vsetín – útočník Jiří Karafiát.

Příchody do Aukro Berani Zlín
Tomáš Valenta (Zvolen)
David Šťastný (Přerov)
David Nosek (Třinec)
Pavel Klhůfek (Zvolen)
Ralfs Freibergs (Riga)
Marek Zagrapan (Poprad, na zkoušce)
Radoslav Illo (Missouri, na zkoušce)

Odchody z Aukro Berani Zlín
Petr Holík (Čerepovec)
Roman Vlach (Olomouc)
Oldrich Kotvan (Mladá Boleslav)
Robert Říčka (Sparta Praha)
Miroslav Blaťák (ukončil kariéru)
Ondřej Holomek (Vsetín)
Jiří Marušák (neznámo)

Program přípravných utkání před TELH
02.08. 18:00 Slovan Bratislava – Zlín
08.08. 18:00 Zlín – Olomouc
10.08. 18:00 Zlín – Kometa Brno
15.08. 18:00 Zlín – Znojmo (ZUBR Cup)
16.08. 18:00 Zlín – Slavia Praha (ZUBR Cup)
17.08. 18:00 Přerov – Zlín (ZUBR Cup)
22.08. 18:00 Zlín – Pardubice
24.08. 18:00 Zlín – Jihlava
29.08. 18:00 Jihlava – Zlín
31.08. 17:00 Olomouc – Zlín

Zlínský hokejový klub představil nový název Aukro Berani Zlín a nové logo, se kterým půjde do nové extraligové sezony 2017/2018.
Beran se vrací po 15 letech. V moderním střihu. Návrat k tradici, hlásí klub
Zlínský hokejový klub představil nový název Aukro Berani Zlín a nové logo. Martin Hosták
Hosták: Rozpočet? Už vidím světlo na konci tunelu