„Popravdě hokej mi moc nejde a tak jej nemám ve svém programu přípravy. Ale jinak Beranům fandím, občas se zajdu na zápas podívat,“ konstatoval zlínský okruhový a rallyeový závodník.

Vedení klubu stejně jako loni nachystalo pro své fanoušky v předvánočním čase ideální dárek pod stromeček. V limitované sérii 700 kusů je kalendář k mání za 180 korun.

„Pevně věřím, že se bude líbit, stejně jako se nám líbilo focení. Ale modelem bych být nemohl,“ smál se kapitán Beranů Tomáš Žižka, který včera při slavnostním křtu s další desítkou spoluhráčů rozdával autogramy. Několika stovkám fanoušků.

„Podobných kalendářů jsem již nafotil mnoho, ale letošní s tématikou historických vozů patří mezi nejoriginálnější. Nejvíce práce mi ale dal ten loňský ze ZOO, kdy zejména v mém případě zvířata, konkrétně opice, nespolupracovaly. Nyní s krásnými automobily bylo vše sfouknuté za nějakých deset minut,“ přiznal Žižka.

Vztah k historickým automobilům má pouze z pozice obdivovatele. „Nevím o tom, že by někdo z hokejistů měl doma historický vůz. I já, coby veterán se na jejich sbírání ještě cítím mladý,“ smál se úspěšný obránce otřelý hvězdnou NHL.

„Když nějakého veterána potkám na cestě, s obdivem na něj zatroubím a sleduji jej. Při samotném focení jsem využil možnost prohlédnout si sbírku pana Samohýla. Je úchvatná, klobouk dolů,“ smekl Tomáš Žižka.

Kalendář zlínských Beranů
Berani a krásná auta. Podívejte se na nový kalendář zlínských hokejistů