Osmý tým uplynulého ročníku překvapil soupeře výborným tlakem především v před brankovém prostoru a navíc i skvělou hrou v defenzivě. Jako správný kapitán pak nasměroval svůj tým k vítězství dvěma přesnými trefami Jiří Lefan.

Již úvod zápasu naznačil, že pro otrokovické tento zápas rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. Soupeř totiž přes léto opět posílil a na jeho hře to bylo znát. Od začátku skvěle forčekoval a dokázal si vytvořit spoustu příležitostí, přičemž po jedné šel i zásluhou svého kapitána do vedení. Vicemistr se však ještě do přestávky dokázal otřepat a vyrovnal na 1:1. V nájezdech v první přestávce byli opět úspěšnější hráči ARTu, což je jistě nabudilo do dalšího průběhu zápasu. V prostřední části vstřelili soupeři další dvě branky a poté se víceméně soustředili na bránění výsledku. Ve třetí části otrokovičtí i přes obrovský tlak stačili pouze výsledek kosmeticky poupravit a hráči ARTu se tak mohli zaslouženě radovat z druhé letošní výhry.

,,Základem úspěchu byl především skvělý výkon našeho gólmana Karla Ševčíka, o kterého se mohl opřít celý tým. Podržel nás především ve třetí třetině, kdy soupeř cítil šanci na vyrovnání. Sešli jsme se k zápasu v poměrně silné sestavě a s přibývajícími zápasy začíná být hodně vidět letní částečná obměna týmu. Do zadních řad přinesl jistotu příchod Tomáše Goni a v útoku je docela hodně vidět Radim Jurášek," kvitoval s povděkem letní posily kapitán týmu Jiří Lefan starší. Jeho tým má jistě vyšší ambice než v uplynulé sezoně.

,,Los úvodních kol nám přihrál poměrně těžké soupeře, takže se šesti body ze čtyř zápasů jsme naprosto spokojeni. Podobně jako loni pro nás jeden ze sponzorů vypsal prémii v podobě zlatavého moku. Podmínkou je umístění nejhůře na pátém místě tabulky, což si myslím není nereálné," odhaduje šance svého týmu na konečné umístění dvoubrankový střelec zápasu.

Loňskému vicemistrovi z Otrokovic se úvod soutěže zatím příliš nepodařil, když ve čtyřech zápasech bodoval pouze dvakrát. „Soupeř hrál dnes opravdu velmi dobře a navíc řekl bych v jeho nejsilnější sestavě. Bohužel pro nás jsme nedokázali využít velkou spoustu gólových šancí, což soupeř dokázal tvrdě potrestat. Produktivita je pro nás zatím největší slabinou. Je ale vidět, že s ARTem se po letních přestupech bude v letošní sezóně muset daleko více počítat," předvídá ambice zlínského týmu i kapitán otrokovických Jakub Štětkář, jehož nejvíce mrzí letní odchod jednoho z nejproduktiv­nějších hráčů svého týmu Jardy Plcha do Malenovických žraloků. „Jeho góly nám jistě budou velmi chybět a těžko za něj v rámci soutěže najdeme náhradu," povzdechnul si Štětkář.

Čelu soutěže prozatím vévodí oba napajedelské týmy v pořadí PORR a KAS. Na opačném pólu tabulky se pak prozatím bez jediného bodu krčí otorkovičtí Šneci a trochu nečekaně i Rudí Kohouti.

Výsledky 4. kola ZAMHL: Baťovka Vizovice 3:5 (Vořechovský 2, Jordán Alex – Heneš P. 2, Hořák, Krajňanský, Večeřa), SKA Napajedla – Rudí Kohouti 5:1 (Stuchlík st., Stuchlík ml. oba po 2, Kylar – Liss), Březnice – PORR Napajedla 0:2 (Jünger, Mrňka), ART Zlín – B.U.M.Otrokovice 3:2 (Lefan st. 2, Pravda – Hejtmánek, Pokluda), Šneci Otrokovice – Sharks Malenovice 3:4 (Říhák 2, Polášek – Kuňák 2, Klhůfek, Máša).

1. Porr Napajedla 4 3 0 0 1 19:9 9
2. SKA Napajedla 4 3 0 0 1 18:12 9
3. Coris Vizovice 4 3 0 0 1 14:12 9
4. Březnice 3 2 0 0 1 10:5 6
5. B.U.M. Otrokovice 4 2 0 0 2 11:9 6
6. Baťovka 4 2 0 0 2 16:16 6
7. ART Zlín 4 2 0 0 2 12:20 6
8. Sharks Malenovice 3 1 0 0 2 10:13 3
9. Šneci Otrokovice 3 0 0 0 3 11:15 0
10. Rudí kohouti 3 0 0 0 3 6:16 0

JIŘÍ HEJTMÁNEK