Ačkoliv oba jsou ofenzivnějšími typy obránců, podle Zámorského mají role na ledě jasně rozdělené. „Snažím se ho krotit. Když je tady mladší, ať se víc drží vzadu," pousmál se reprezentační obránce.

Se sehraností však nemají sebemenší problém, ačkoliv se v mládežnických kategoriích míjeli. „Dorost a juniorku odehrál s Daliborem Řezníčkem. Ale společně s Patrikem Urbancem jsme už odehráli solidní porci zápasů. Tuším, jak se na ledě chová, a víme o sobě," tvrdí Petr Zámorský.

I proto se jemu i jeho parťákovi z nejdůležitější části sezony kolena rozhodně neroztřepou. Sebevědomí nejen jim, ale celému týmu rozhodně nechybí, ačkoliv po výborné základní části a zisku Prezidentského poháru bude na mužstvo vyvíjen tlak jako na jednoho z favoritů. „Ten na nás mohou vytvářet jen média. Říká se tady každý rok, že cílem je semifinále. Ale letos jsem si jistý, že to vyjde," nepochybuje Zámorský.

A proč by vlastně měl? Jako vítěz základní části má na podobné tvrzení právo. Nezní to povýšeně ani arogantně, starší borci v čele s Čajánkem by podobným výrokům dali brzy utrum. Pokora v kabině rozhodně nechybí.

„Myslím, že žádný favorit play off nejsme. Vždyť jsme vyhráli základní část jen díky lepším vzájemným zápasům se Slavií. Nechci říct, že jsme byli před sezonou podceňovaní, ale rozhodně nás nikdo do role vítězů nepasoval. V play off se navíc hraje úplně jiný hokej než v základní části," má zkušenost z loňských sérií s Třincem a Plzní talentovaný zlínský obránce Zámorský.