Od středy se budou oba na ledě potkávat znovu. A z emocí bude opět hořet led.

„Není to zapomenuté. Konflikty budou," počítá čerstvě 37letý Melenovský, že sokovi nevyklidí při cestě do finále extraligy pole zadarmo.

Vybavíte si situaci, ze které váš tehdejší spor vzešel?

Byl tam hrubý až likvidační faul a následně vznikla neférová potyčka. Přiletěl zezadu na mě a začal se po mně sápat. To mě vytočilo a z toho to vyplynulo. Uvidíme, co přinese série nyní.

Vaše nevraživost se přenese i do série, nebo je zapomenutá?

Určitě to není zapomenuté. Není důvod. Uvidíme, co hra přinese. Bude to vyhecované. Nějaké konflikty tam budou.

Počítáte s nimi?

Nejdu do toho s tím, že bych po někom šel. Ale vždy play off ukáže dvojice, které se nemusejí. A konflikty jsou.

Čím je pro vás Polanský nepříjemný?

Neřeším ho. Je to věc obránců a nebudu se na něj nějak speciálně soustředit.

Dvě sezony 2003 až 2005 jste odehrál v Třinci a jedním z vašich spoluhráčů byl právě Polanský. Vycházeli jste spolu tehdy dobře?

Tehdy to byl hodně mladý kluk. Začínal tam extraligovou kariéru. Neměl jsem s ním problém. Nevím, jak jsme na tom nyní. Tenkrát byl v pohodě.

Tehdy jste odehrál i čtvrtfinále 2004 proti Zlínu, který později slavil mistrovský titul. Bylo to pro vás nějak speciální?

Vůbec. Byl to pro nás jen další soupeř. Tam jsme měli docela smůlu. Sérii jsme tenkrát klidně mohli vyhrát, ale bohužel to nedopadlo. Ale nyní jsem na druhé straně a chci Třinec porazit.

Potkáváte se s Třincem již potřetí v řadě. Nepolezete si už na nervy?

Myslím, že ne. Bude to samozřejmě vyhecované. V Třinci jsem navíc dva roky hrával, takže i proto mám k němu blíž. Těším se na to a uvidíme, co kolo přinese.

Jaké šance si dáváte?

Dvakrát v řadě za poslední dva roky jsme je vyřadili, tak snad do třetice všeho dobrého. (Úsměv.)

Z osmi odehraných prodloužení za poslední dva roky jste hned šest vyhráli. Může vám to pomoct?

Těžko říct. Zatím se nás štěstíčko drží. Kdybychom takhle pokračovali, nikdo by se nezlobil. Mužstvo je morálně silné, ale rozhodují maličkosti a může se to přiklonit na každou stranu.

Jak jste si odpočinul po náročné čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové?

Byl jsem se podívat na fotbal v Bystřici pod Hostýnem. Pak jsme se byli ještě s rodinou projít. I dnes odpoledne se zajdu podívat na fotbal na Anglii U17, která hraje ve Zlíně s Itálií. S tréninky to nijak nepřeháním, ale ani nelenoším.

V neděli jste měl 37. narozeniny. Slavil jste?

Jen s rodinou. Měl jsem i dort, ale ne klasický, jak ho znáte, ale trošku speciální. Manželka je umí dělat trošku zdravější. Dostal jsem kvalitní hodinky, které jsem už delší dobu chtěl, a sporttester. Jsou to věci, které využiji ke sportu jak v cyklistice, tak i při běhání. Mám z toho radost.

Cítíte už na ledě přibývající věk?

Vůbec ne. Přijde mi, že se cítím čím dál lépe.