„Snažíme se hrát co vloni. Jen měníme nějaké detaily," potvrzuje šéf celé formace centr Petr Holík, který stejně jako Bukarts zatím vstřelil tři branky a přidal dvě asistence. Říčka se zastavil na dvou trefách a jedné asistence. To dělá přesně polovinu z 16 vstřelených gó­lů.

Aspoň jeden z nich se trefil v každém z pěti odehraných zápasů. A to je ještě ze zadních řad podporuje slovenský zadák Oldrich Kotvan, který vstřelil jeden gól a přidal čtyři finální přihrávky.

Především v přesilovkách se jich bojí celá extraliga. Třeba Mladé Boleslavi nestačily ani pečlivé přípravy. „Byly bohužel úžasně sehrané. Věděli jsme o nich, znali jsme je, přesto nám ty dva góly dali," nechápal trenér Boleslavi Marian Jelínek.

Přitom na nějaké zdlouhavé pilování a nacvičování akcí prý moc nejsou. „Něco připravené máme, ale většinou to vyplyne ze hry. Žádná situace není stejná. Většinou improvizujeme, ale základ máme domluvený, ať tam nejsme jako pajduláci," směje se Holík.

Až v posledním zápase s Plzní jim jejich kombinační hra příliš nevycházela. Říčka dal jediný gól týmu, když jednoduše vystřelil. „Měli bychom to hrát i jinak. Někdy je to pěkné, když to vyjde. Ale jsou i takové zápasy, jako dnes, kdy by se celá hra měla zjednodušit a hrát důrazněji," vykládal po nedělním zápase Robert Říčka.

„Někdy to tak je, ale to se říká vždycky, že musíme střílet. Když se na to podívám, za zápas si vždycky šance vytvoříme minimálně na tři góly. Říča dal tyč, já tam měl šanci na začátku. Nakonec padl jen jeden. Víc střel je vždycky lepší," ví i Petr Holík.

„Samozřejmě potřebujeme více střel, ale brankáři jsou tak dobří, že je těžké skórovat bez dobrých kombinací," nabízí svůj pohled i třetí do party Roberts Bukarts. „Letos je naše přesilovka více agresivní, máme více možností. Ale musíme pracovat dál," ví lotyšský snajpr.

Celé první formaci pomáhá i fakt, že ji dokáže střelecky zastoupit i druhá formace s Honejskem, Vlachem a Veselým. Průvan v soupeřově obraně dokážou zajistit i další dvě formace.

„My se spoléháme na celý tým. Nestojí to jen na nás. Naše zkušenosti z minulé sezony šly nahoru. Teď je sice Poděs (Podešva) zraněný, ale v přípravě i jejich lajna hrála dobře a dávali góly. My to sami nevyhrajeme. Potřebujeme, aby celý tým makal a každý dělal, co má," nabádá Holík.