Jaký na vás udělal ceremoniál dojem?

Krásný. Nedokážu si představit, kdybych tam stál já. Asi bych bulil. Bylo to moc hezké, hlavně že přišlo hodně lidí. Larry je tady legenda, zaslouží si to, aby dres tady visel.

Bylo na něm poznat během první třetiny, že byl víc naměkko než jindy?

To zase ne, choval se normálně. Vzal to dobře. Nevím, jak na ledě při ceremoniálu. Asi extra nebulil, ale na krajíčku asi měl. V zápase už šlo všechno stranou a chtěli jsme vyhrát.

Cítili jste zodpovědnost, abyste pro trenéra Martina Hamrlíka zápas vyhráli?

My bychom chtěli vyhrát, i kdyby zápas nebyl Larrymu věnovaný. Ale samozřejmě jsme to pro něj chtěli vyhrát, aby z toho měl zážitek. I my jsme si to užili. Přišlo hodně lidí, máme tři body. Super.

Bylo pro vás těžké oprostit se od atmosféry zápasu a normálně se soustředit?

Nevím jak kluci, ale přišlo mi deset minut před začátkem, že hrajeme nějakou exhibici. Retro dresy a všechno kolem… Musel jsem to v hlavě hodně přešrotovat. Nakonec to dopadlo dobře.

Kladl vám něco na srdce?

To ne. Normálně nám trenéři řekli, co máme dělat. Nic speciálního. Po zápase nám poděkoval.

V úvodu zápasu při ceremoniálu jste nezmrzli?

Bál jsem se toho víc. Kupodivu ne. Přišlo hodně lidí, zadýchalo se to tady. Taková zima nebyla jako ráno při tréninku při minus deseti. Teď už se oteplilo.

Poznávali jste se na ledě v nezvyklých modrobílých dresech?

Ano, v pohodě. Kdybychom hráli proti Plzni, bylo by to horší. Oni by byli modří. Ale u Hradce vyčnívá červená.

Jak jste na tom zdravotně?

Je to lepší. Když jsem po zápase unavený, bolí mě to. Ale teď mám nějaké cviky na regeneraci a posilování. Další dny je to v pohodě. Cítím se mnohem lépe než před reprezentační pauzou a i po ní. To jsem nemohl dělat nic.

Čím jste dnes soupeře přehráli?

Nejdůležitější bylo, že jsme dali čtyři góly a oni jeden. (úsměv) Ale makali jsme. Při jejich tutovkách nás zase podržel Kaša. Vzájemně jsme se doplňovali. Byly k vidění hezké akce i góly. Rozhodlo, že jsme nevzdali žádný puk. Dobře jsme bruslili.

Čtěte také: 

Roman Hamrlík: Dojemné, měl jsem husí kůži

Dojatý Hamrlík: Děkuju všem za neskutečný zážitek na celý život