„Kanadské body se nepočítají. Jsem hlavně rád, že jsme vůbec postoupili do semifinále," poznamenal Honejsek.

Ale po vydařené základní části už se od vás čekají góly a body a s tím máte i větší zodpovědnost, ne?

Beru to tak, že jsem nasbíral nějaké body a nyní se cítím dobře. Můžu jít se sebevědomím do semifinále. Když jsem dával góly v základní části, asi bych na tom nebyl psychicky dobře, kdyby mi to tam teď nepadalo. Ale nějaký gól jsem dal, tak hlavu mám dobrou.

Sebevědomí, ale také pokoru v sobě pěstujete, že?

Samozřejmě. Čím déle jej v sobě máte, tím dále si ho udržíte, když se třeba chvilku nedaří. Když ho máte celou sezonu, výpadek hned zmizí. Takhle to máme nyní v týmu všichni.

Po druhém zápase čtvrtfinále s Vítkovicemi jste i přes dva vstřelené góly tvrdil, že se cítíte hrozně. Jak jste na tom nyní?

Je to lepší. Ale zápasů nás čeká ještě hodně a bude to nesmírně náročné. Jsme rádi, že jsme si mohli odpočinout. Po týdenní pauze jsme se už rozehráli, takže nyní se cítím lépe.

Přitom jste rád v herním tempu. Takže pauza vám neuškodí?

Po předkole jsem moc rád nebyl, ale nyní po čtvrtfinále jsme fakt všichni byli rádi, že jsme sérii s Vítkovicemi ukončili v šestém zápase a můžeme si pár dní odpočinout.

Jak eliminovat útočnou sílu Třince?

Mají výborný útok, o tom moc dobře víme. Musíme hrát hlavně dobře z obrany. Moc gólů v sérii nepadne. Třinec má dobrou ofenzivu, ale proti Spartě hrál i výborně vzadu, navíc mají oba kvalitní gólmany.

Soustředit se pouze na kanonýra Růžičku s Adamským by byla cesta do pekel. Souhlasíte?

Ano, tam může udeřit kdokoliv. Mají tam hráče, kteří prošli NHL. Ještě si k tomu něco řekneme, podíváme se na video a budeme vědět víc.

Z reprezentace se znáte s třineckým Orsavou. Jste v kontaktu?

Ano, píšeme si, ale ne zase tak často. Přál jsem mu k vítězné sérii se Spartou. Psal jsem mu i nyní k naší, ale nehecujeme se. Možná ale ještě něco proběhne. On je takový, že se hodně soustředí a nebude se chtít nechat rozhodit. Necháme to až po sérii.

Očekáváte ještě vypjatější sérii, než byla s Vítkovicemi?

Jsme zase o kousek dál. Bude se hrát ještě o víc než doteď. Ale do série nejdeme s tím, že víme, že bude vyhecovaná. S Vítkovicemi v závěru už to bylo vyhrocené hodně.

Třinečtí brankáři Hrubec s Hamerlíkem zachytali výborně oba. Víte, jak na ně?

Už když jsem byl v Třebíči na střídavý start, tak jsem tvrdil, že Hrubec je extraligový gólman. Letos to jen potvrdil. Hamerlík je zase reprezentační gólman. Ale to my také máme v Kubovi Sedláčkovi. Věděl jsem, že je kvalitní a byl nejlepším hráčem v celé sérii.