Útočník Antonín Honejsek byl zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem pátečního zápasu, ve kterém Berani zdolali Liberec 4:3 a vrátili se na šesté místo extraligové tabulky.

„Věděli jsme, že jde o důležitý zápas, že se hraje o šest bodů. Měli jsme výborný nástup, skvělou první třetinu. Celkově to z naší strany byl povedený zápas,“ říká Antonín Honejsek.

I když se hokejisté Zlína v 8. minutě dostali do vedení a po úvodní části dokonce vedli o tři branky, rozhodnuto zdaleka nebylo. Bílé Tygry nezkrotila ani čtvrtá trefa Okála.

Severočeši se totiž gólem Kvapila vrátili do hry a v závěrečné periodě duel neskutečně zdramatizovali. „Nebyli jsme vůbec pasivní. Bohužel jsme prohráli většinu buly a soupeř pokaždé puk nahodil na naši branku. Z toho vznikaly závary před naší branou,“ tvrdí Honejsek.

Zatímco domácí fanoušci v ochozech Zimního stadionu Luďka Čajky prožívali muka a trnuli u každé šance Liberce, zlínský útočník až do konce zůstal v klidu. „Kdybych měl strach, tak bych ve Zlíně nehrál,“ směje se Honejsek.

Obavy z promarnění vedení neměl. „Ono se to nabízelo jako dobrý příběh. My jsme kolikrát takto zápasy dotáhli, letos už jsme pětkrát nebo šestkrát v závěru skóre srovnali. Já jsem ale věřil, že to dopadne dobře,“ říká. „Je ale pravda, že nás soupeř posledních deset minut hodně zatlačil,“ přidává.

Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v pátečním 29. kole hostili Liberec, kterému v první třetině nasázeli tři branky.
Berani zdolali Liberec a jsou zpět v elitní šestce

Berani mohl páteční bitvu rozhodnout mnohem dřív, ale při power-play soupeře, kterou Liberec nebojácně odstartoval už v padesáté minutě, prázdnou branku protivníka ani jednou netrefili. „To byl ten hlavní problém. Třikrát jsme mohli zápas rozhodnout,“ uvědomuje si zlínská sedmadvacítka, jenž 19. prosince oslaví šestadvacáté narozeniny.

Předčasný dárek v podobě gólu si ale Honejsek stejně jako další nepřesní střelci Fořt s Kubišem nenadělil. Mrzet to ale domácí hráče nemrzelo.

Berani zdolali Bílé Tygry 4:3 a v sérii tří domácích utkání v řadě posbírali velmi slušných sedm bodů. „Je dobře, že jsme bodovali v každém zápase,“ těší zlínského křídelníka, který hned po pátečním duelu vyrazil na hory. „Žádné lyžování. Jedu si vyvětrat hlavu, nadýchat se čerstvého vzduchu,“ líčí.

Na cestu od protivníka obdržel ránu vysokou holí do obličeje. „Bolí mě trošku čelist. Nejen proto se těším, až si odpočinu. Všichni jsme rádi, že začíná pauza, dodal Honejsek.

Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v pátečním 29. kole hostili Liberec, kterému v první třetině nasázeli tři branky.
Sílu bych klidně mohl rozdávat, tvrdí brankář Kašík