„Kluci jsou na duel nažhavení. V posledních zápasech hrají zodpovědně, tak snad nám to vydrží," vrátil se hlavní kouč Zlína Rostislav Vlach k poslednímu třízápasovému tripu po stadionech soupeřů, odkud přivezli osm bodů.

Zato doma v poslední době strádali, když s Kometou Brno 1:4) i Karlovými Vary (2:4) se nepotkali s ideální formou.

„Připravujeme se na ně jako na každý zápas. Možná ještě pozorněji, protože vrcholí fáze, zbývá devět zápasů do přestávky, které budou skoro rozhodující," upozorňuje Vlach, že tým po olympijské přestávce odehraje do startu play off už jen pět utkání.

Jenže ani úřadující mistři nejsou v pohodě. Jsou sice třetí, ale jejich výsledky se pohybují jako na horské dráze. Ba co víc, venku prohráli posledních pět zápasů a z dosud 18 odehraných utkání vyhráli jen šestkrát.

„Doma jsou silnější, venku sice prohrávají, ale to bude asi jen náhoda. Mužstvo mají silné hlavně v útoku, kde jsou silní, šikovní a zkušení hráči. Oporou jim je i gólman, který chytá dobře," vyzdvihuje přednosti nejbližšího soupeře Vlach.

Ten vzhledem k následující vytíženosti nasadí čtyři pětky a tři obrany. „Chceme určitě začít na čtyři útoky a tři obrany. Čeká nás pět zápasů za deset dnů, tak musíme být všichni v zápřahu," vysvětluje úřadující trenér roku.

Nastoupit by měl už i útočník Antonín Honejsek, který vyléčil zánět nosohltanu. Naopak otazník visí nad bekem Tesaříkem. Oba již včera byli na ledě.

„Rozhodneme se až ráno. Ještě není stoprocentní. Vzhledem k tomu, že chceme hrát na šest obránců, musí být zcela zdravý. V první třetině nám nemůže říct, že to nejde," upozorňuje Vlach, jehož svěřenci v závěru příštího týdne vyjedou k nedělnímu duelu s Litvínovem v rámci oslav 85. výročí v retrodresech­.