„Přitom mu puk trochu utekl, čekal jsem, že udělá stejný blafák i podruhé. Chtěl jsem mu puk vypíchnout, ale nedosáhl jsem na něj. Měl to jednoduché," uznal smutný zlínský hrdina Horčička.

Ten v přímém brankářském souboji prohrál s litvínovským Pavlem Francouzem. I on během zápasu pochytal 31 zlínských střel a podruhé v řadě vychytal čisté konto. Gól nedostal už 139 minut!

„Pocity jsou jen ty nejlepší. Je to vzácnost. Jsem za to moc šťastný. Velké díky patří týmu. Až na dvě těžké šance si nevybavuji, že by tam Zlín nějaké další měl," tvrdil Francouz.

Toho dnes překonal parádním blafákem Holík a střelou do vinklu Leška. Na kouzla Hanzla a Hübla to ale nestačilo. „Ve Zlíně jsou na nájezdy šikulové. Ale my naštěstí máme ještě šikovnější kluky a gólů jsme dali víc," lebedil si Francouz.

Oba brankáři se během utkání vyznamenali a z ledu vymazali i elitní střelce.

„Čekal jsem pro gólmana těžký zápas. Oni poslední dobou spíš brání a moc gólů nedostávají, což se potvrdilo. Nesmíte udělat chybu," rozmlouval Horčička, který pochytal do své lapačky při severočeském dvouzápasovém tripu v Liberci a Litvínově celkem čtyři body a 125 minut neprůstřelnosti. „Je to pěkné," vyloudil úsměv na tváři Horčička.

Ten přežil i krizové momenty při vlastním oslabení ve třetí části, když ztratil hůl a obránce Marušák dlouho držel v rukou hned dvě hokejky. „Kluci to dobře polehali, neměli tam prostor na střelu," chválil svůj tým Horčička, jemuž včera kryl záda při Kašíkově zranění a Štůralově angažmá v prvoligovém Šumperku pouze 19letý junior Martin Svoboda.

Celý zápas oba týmy předváděly taktické šachy, poté zase gejzíry nadějných šancí na obou stranách. Litvínovský Francouz se zlínským Horčičkou se však dlouho trumfovali. Tři slibné šance měl Gerát, na druhé straně obrovský závar zařídila Čajánkova družina, jejíž vůdce minul prázdnou klec. Veselý pro změnu pálil pouze do betonu litvínovského gólmana. „Vlétli na nás a v první třetině to tam nebezpečně točili. Poskakovalo to tam, ale měli jsme štěstí," oddechl si Francouz.

Ručinský pálil jen do Horčičky, neprosadil se proti němu ani Hübl, na druhé straně do protiútoku pláchl Kubiš, ale bekhendovou dorážku nezvládl. Piroš na druhé straně zase trefil horní tyč.

„Zamrzí to. Vedli bychom 1:0 a hrálo by se lépe. Bránili a vyráželi do brejků. My jsme tlačili a pořád nic," litoval litvínovský útočník Kamil Piroš. „Chtělo by to trochu štěstí a klidu. Bylo to nervózní," rozmlouval zkušený útočník s mohutným porostem na tváři.

„Bylo to čekání na chybu nebo využitou přesilovku," vykládal zlínský útočník Petr Leška.

Nedočkal se ani jeden tým. Urputnou bitvu rozsekl Litvínov až na samostatné nájezdy a ukončil sérii 10 zápasů proti Zlínu bez výhry trvající od konce ledna 2011.

Litvínov– Zlín 1:0 po s.n.

Branka: rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Šindler, Wagner – Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:9, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Diváci: 1868.

Litvínov: Francouz – Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Chaloupka – Jánský, Hübl, Ručinský – Martynek, Hanzl, Trávníček – Majdan, Piroš, Gerhát – Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

PSG Zlín: Horčička – Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Tesařík, O. Horák – Balaštík, Leška, O. Veselý – Kubiš, Holík, F. Čech – Honejsek, Čajánek, Köhler – Melenovský, Fořt, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.