„Před zápasem jsme se s Veselkou (Ondřejem Veselým) bavili, že teprve začínáme hrát. A byli jsme nachystaní na play-off. My starší hráči jsme se zatím šetřili,“ smál se po zápase hrdina Jiří Ondráček.

„Já doufám, že tam ještě něco je. Ale kdyby to dal kdokoliv jiný, budu šťastný,“ vzkázal 29letý chlapík s číslem 22 na zádech.

Uvědomujete si, že jste možná trefil play-off…

To se uvidí až na konci základní části. Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli. Ale je to ještě daleko. Je to perfektní povzbuzení do dalšího zápasu.

V zápase jste vedli 3:2, ale minutu a půl před koncem Irgl vyrovnal. Máte pro to vysvětlení?

Dostali jsme smolný gól. Celou dobu jsme se ale bránili, byli jsme hodně pasivní. Trochu jsme si koledovali. Inkasovali jsme, ale se štěstím jsme odpověděli. Piškot to tam házel perfektně do brány, odrazilo se mi to štěstím.

Hokejisté Aukro Berani Zlín se ve 46. kole extraligy postavili Olomouc.
Ondráček šest vteřin před koncem rozsekl bitvu s Olomoucí

Napadlo vás, že můžete ještě rozhodnout?

Samozřejmě člověk jde na led, že chce dát gól. Ale už zbývaly necelé dvě minuty, nechcete udělat ani chybu. Zůstávali jsme vzadu, byla to nenápadná akce. Piškot (Pavel Kubiš – pozn. aut.) udělal nádhernou protisměrnou kličku, mohl to poslat za bránu a nic z toho nebylo. Byla to jeho práce, že to hodil na bránu.

Hodně důležitá výhra, že?

Jsme zase o krůček blíž. Lepší než prohrát v prodloužení a mít jen bod. Do konce máme pět zápasů a potřebujeme minimálně čtyři body. Potřebujeme ještě vyhrát.

Sice jste dvakrát vedli, ale Olomouc prakticky z ničeho vyrovnala. Co se stalo?

Prvních třináct minut jsme je nepustili k ničemu, měli jsme šance i přesilovky. Oni ale dali šťastný gól a s naším sebevědomím to zamávalo. Druhá třetina byla od nás špatná, hráli jsme bez pohybu. Oni nás přehrávali. Byli silnější v soubojích. To je ale typická Olomouc. Většinou takhle agresivně hraje a byli jsme na ně připravení. Se štěstím jsme to ukopali.

Jindy bývá Konrád jistější. I vy jste měli pocit, že olomoucký gólman nepochytal tolik šancí jako obvykle?

Poslední dva zápasy nechytal, pro žádného hokejistu není příjemné, když týden dva stojí a pak má jít do akce. Ale nemyslím si, že by zachytal špatně. První dva dostal bagem do prázdné, pak smolný gól, který mu propadl. Nevím, co mohl chytnout navíc.

Na jedenácté nepostupové místo máte náskok sedmi bodů. Přijít nyní o play-off by už byla velká škoda, co?

Samozřejmě. Řekli jsme si, že tam chceme být. I když nás tam lidé před sezonou neviděli. Mančaft má vůli i dobrou partu. Jdeme si za tím. Nemyslím, že bychom měli říct poslední slovo. Zároveň ale zůstáváme pokorní a chceme bodovat v dalších zápasech.

Hokejová extraliga: Litvínov - Zlín
Litvínovskou mizérii prodloužil Ondráček