„Jednání pokračují, ale nic nejde uspěchat. V tuto chvíli není nic předjednané, abychom se dohodli v horizontu dnů,“ tvrdí jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

„Příliš velké změny však v hráčském kádru na příští sezonu neočekáváme, současný kádr jsme schopni až na pár výjimek udržet,“ potvrdil.

Novou tříletou smlouvu již během sezony podepsal s 20 góly nejlepší kanonýr týmu Bedřich Köhler, zůstane i brankář Luboš Horčička. V minulých dnech následovaly dohody i s dalšími útočníky Pavlem Kubišem a Antonínem Honejskem. Opce byla čerstvě uplatněna také na Filipa Čecha. „To samé nyní chystáme i pro další mladé hráče,“ plánoval si jednatel klubu.

Před podpisem je i hlavní trenér Rostislav Vlach. „Dohoda platí, ale nyní se připravuje na trenérské zkoušky,“ vysvětlil Kamas. „Jednání finišují i s Martinem Hamrlíkem. Do konce příštího týdne se obě záležitosti vyřeší,“ uklidnil fanoušky Kamas.

Jisté je, že v kolonce odchodu bude uvedeno jméno obránce Radka Míky. „Nepočítáme s tím, že bychom mu prodloužili opci. Jak se celá situace s ním vyvine, záleží na něm, agentovi i na klubu,“ podotkl člen zlínského vedení.

Kam by mohl 27letý zadák po čtyřech sezonách strávených ve Zlíně zamířit? „To se uvidí, je předčasné předjímat. Ale klub, jenž hráčům neprodlouží smlouvu, se snaží pomoci jim najít si angažmá,“ vysvětluje. Pravděpodobný je i odchod asistenta Josefa Turka. Přestože dostal od Zlína nabídku, láká jej vidina práce hlavního trenéra v Třinci.

„Finální rozhodnutí ale padne v určitou chvíli, na které jsme dohodnutí,“ tvrdí Kamas. „Nezáleží na tom, jestli by u nás měl, nebo neměl uzavřenou smlouvu. Nebráníme mu v profesním postupu. Se situací se vyrovnáme a nějaká jména v určitou chvíli začneme řešit,“ zdůraznil.

Velký otazník visí nad osudem útočníka Romana Vlacha. Forvardovi, jenž skóroval pouze třikrát a sezonou se protrápil, by prospěla změna prostředí. „Nějaké možnosti jsou, ale je to potřeba dojednat a zatím nechci mluvit za jiný klub, který s ním bude kontrakt uzavírat. My jsme v pozici mateřského klubu, který se zachová vstřícně k podmínkám hostování či něčeho jiného. Je předčasné mluvit konkrétně, ale nabídky se rýsují,“ přiznal Kamas s tím, že po dohodě se samotným hráčem i agentem preferují hostování v jiném klubu extraligy.

Dalším „případem“, kterým se vedení zabývá, je zkušený útočník Marek Melenovský, který byl jedním z tahounů týmu v play off a vrátil se do Karlových Varů. „Je to jméno k nějaké debatě, nicméně Varům ještě neskončila sezona. Základní informace jsme si k tomu řekli i s Markovým agentem, ale je potřeba počkat, až Vary dohrají sezonu. Není to otázka dnů a i my musíme koncepci mančaftu dotáhnout do konce,“ uvedl Kamas.

V ní zřejmě nebude místo pro obránce Martina Lučku a útočníka Tomáše Sýkoru, kteří během sezony odešli právě do Karlových Varů. „Zatím ale nevíme, zda jim Vary nabídnou smlouvy, či nikoliv. Odehráli větší část sezony tam a v tuto chvíli nepočítáme s jejich návratem do týmu,“ potvrdil Patrik Kamas.