Beranům před posledními dvěma zápasy, zítřejším s pražskou Spartou a pátečním Libercem (oba od 18.20), jde už „jen" o co nejvýhodnější postavení pro nasazení do vyřazovacích bojů.

„Přáli bychom si nyní skončit do čtvrtého místa, abychom v play off začínali doma. Je to určitě výhoda," myslí si hlavní kouč Zlína Rostislav Vlach.

„Třeba Brno by asi bylo atraktivní soupeř do série. Ale v žádném případě nespekulujeme. Ani si nechceme vybírat. Hrajeme tak, abychom skončili co nejvýš," přeje si kouč úřadujících vicemistrů.

Jeho svěřenci se po nevýrazné třetí čtvrtině zvedli a vyhráli posledních šest zápasů v řadě. Naposledy v neděli v Plzni 2:1. „Úplně hladce to ale nešlo. Je ale pravda, že v závěru před přestávkou i po ní jsme měli formu. Zásluhou hráčů jsme se dostali tam, kde jsme," posílá pochvalu do své kabiny.

Někteří hokejisté však řeší zdravotní potíže. „Tři nebo čtyři hráči mají nespecifikované problémy, ale nerad bych to prozrazoval přes noviny," omluvil se Vlach, který by měl opět do branky poslat gólmana Lubiše Horčičku. „V Plzni chytal spolehlivě. Za inkasovaný gól nemohl. Byla to chyba obránců. Na to že dlouho nechytal, byl spolehlivý. Ale rozhodneme se až ráno před zápasem," použil svou oblíbenou formulku.

Berani si tak mohou mnout ruce. I po odchodu Jakuba Sedláčka do ruské KHL vznikla ve zlínském brankovišti pořádná tlačenice. Strmě ve své výkonnostně vyrostla současná jednička Libor Kašík. Když ale naskočí Horčička, i on umí podržet a vyhrávat zápasy. „Víme to dlouhodobě, že oba jsou kvalitní gólmani. Kášovi se dařilo, měl dlouhodobou formu, takže jsme ho nechali chytat," vysvětluje Vlach.

Jeho jméno se dokonce objevovalo v některých spekulacích i názorech expertů jako jeden z možných adeptů na asistenta trenéra Růžičky. Nebo na hlavního reprezentačního kouče po světovém šampionátu v Praze 2015, kdy vyprší smlouva Vladimíru Růžičkovi. Argumentovali právě Vlachovou schopností pracovat s mládeží. „Je to daleko. Když se to vezme obecně, pan Říha také prohlásil, že kandidátem je několik let a nic z toho není. Beru to s rezervou," pousmál se Vlach.