První soutěžní derby po patnácti a půl letech si představoval zcela jinak. S lepším koncem. I koncovkou. Na hostujícího brankáře Maxima Žukova pětadvacet střeleckých pokusů prostě nestačilo. „Je pravda, že tolik práce neměl. Chytá vážně dobře, navíc hrají zodpovědně z obrany. Drží systém. Do předbrankového prostoru jsme se dostávali těžko,“ posteskl si druhý nejstarší člen zlínského týmu.

První třetina branku nepřinesla, druhá už ano – dvě, obě do sítě domácích. Nejprve udeřil Fin Sihvonen, klid na hokejky hostům dal kapitán Jonák.

Vše ale mohlo být jinak.

Berani do druhé třetiny vstoupili slušně, za stavu 0:0 ještě měli přesilovku, kterou nesehráli vůbec špatně. Jenže osmadvacet vteřin po jejím konci propadli v obraně. Vsetín vedl. „Dvě tři minuty po přesilovce se z ní dá ještě těžit, máte euforii, tlak. My jsme ale udělali pravý opak a dostali branku,“ mrzí Kubiše.

Hokejisté Zlína na Zimním stadionu Luďka Čajky přivítali Vsetín.
OBRAZEM: Derby patřilo hostům. Vsetínští udrželi nulu a vyloupili Zlín

Ve třetím dějství se domácí na obrat nevzmohli, naopak ještě znovu mohli děkovat výborně chytajícímu Hufovi, který celkově kryl pětatřicet střel protivníka.

Výkon mužstva Pavla Kubiše nepotěšil. Z čeho však měl radost, to byla bouřlivá atmosféra na Zimním stadionu Luďka Čajky. „Bylo to nádherné. Musím poděkovat fanouškům na jedné i druhé straně,“ klaní se oběma táborům.

Pochopitelně ho více zajímají fanoušci domácího týmu, kteří ani po sestupu z extraligy gejzír nadšení (zatím) neprožívají. „Hodně nás mrzí, že jsme před nimi nezvítězili. Přislíbili jsme, že výkony budou lepší. Zatím nejsou. Řešíme to, bavíme se o tom. Je zde spousta nových kluků, nový trenér. Snad se nastartujeme a přijdou lepší výsledky,“ přeje si zlínský srdcař.

Kapitán Vsetína Vít Jonák vstřelil Zlínu druhý gól.
Fantastické! září Jonák. Popsal důležitou trefu i velké emoce po gólu

Svěřence Rostislava Vlacha v dalších dnech čeká pořádně nabitý program, už v pondělí se od 18.00 hodin představí v Sokolově, o dva dny později doma přivítají Prostějov.

Druhou prohru sezony rychle můžou hodit za hlavu. „Proti Vsetínu jsme si sezonu neprohráli ani nevyhráli, máme před sebou ještě 48 utkání. Věřím, že se po dalších zápasech budeme posouvat výše a výše,“ uzavírá s nadějí v hlase Pavel Kubiš.