„Kaša je v lize nejlepší, má teď nejlepší formu,“ vysekl mu poklonu po poslední výhře nad pražskou Spartou spoluhráč Antonín Honejsek. „Kaša zase chytal famózně. Předvedl neuvěřitelné zákroky,“ vykládal zase bek Sparty Petr Zámorský. „Nastartoval nás Káša. Co on pochytal, to jsem dlouho neviděl,“ nechápal obdivně Jiří Ondráček. „Je to pěkné, ale to nic neznamená,“ reagoval 25letý Kašík.

Kolikrát jste už za poslední dobu slyšel, že chytáte v reprezentační formě?
Vždycky se hledají nějaké extrémy. Buď nám nakládáte, že jsme špatní a budeme hrát o sestup, nebo nás nosit na rukou. Na to jsem už za tu dobu, co jsem v extralize, zvyklý. Ať jsem dole, nebo nahoře, dělám si pořád to svoje.

Jenže teď jste nahoře. Neříkejte, že si to neužíváte.
Je to určitě lepší. V této chvíli se lépe trénuje. O to je však lehčí sklouznout a polevit, což doufám, že nám nehrozí a budeme dál makat.

Jak se vám poslouchají komplimenty na vaše výkony?
Komplimenty máte jen vy novináři. Já ani nikdo jiný v kabině v oblacích nelítáme. Vím, jak to ve sportu chodí. Nepřikládám tomu žádnou váhu.

Lídr kandidátky TOP 09 ve Zlínském kraji Kristýna Zelienková.
Kristýna Zelienková, kandidátka do poslanecké sněmovny odpovídala ON-LINE

Pardon, ale po každém zápase vás chválí především spoluhráči nebo trenéři, fanoušci a také soupeři.
Je to pěkné, ale to nic neznamená. Máme odehraných jen jedenáct zápasů. Byly docela dobré, pořád je ale co zdokonalovat. Hlavu si z toho nedělám. I když se vyhrává, musí se makat. Je to těžší, aby nikdo nepolevil. Až další zápasy ukážou, jak jsme na tom.

Změnil jste svůj styl přípravy, že vám start do sezony takhle vyšel?
Určitě to bylo jiné. Mezi suchou a přípravou na ledě jsem neměl vůbec pauzu. S Ríšou Hrazdirou jsme natrénovali spoustu kondice. Nechci ostatním radit, ale můžu ostatním Ríšu jen doporučit jako výborného trenéra gólmanů. Využil jsem i možnost trénovat s kondičním trenérem Borisem Káňou, kterého jsem měl na sílu. Pak jsme měli i skvělou přípravu v klubu, kde ji parádně připravili naši trenéři. Pěkně jsem vše zkombinoval. Jen moje osobní masérka toho měla dost, abych byl v pohodě. Není to jen o tréninku, ale i o stravě a dalších aspektech. Mám kolem sebe skvělý tým. Pořád je co zlepšovat. Plus mí rodiče, kteří mi také udělají dobrou večeři.

Máte recept, jak udržet čistou hlavu? Věnujete se i mentálnímu tréninku?
Pokud do toho dáte maximum, minimálně oblbnete hlavu. Když se vám nedaří, víte, že pro to děláte všechno. A můžete být v klidu, protože víte, že se to zlomí. Pracovat na tom můžete tak, že budete v pohodě. Snažit se být pokorný a hodný. Pomoct ostatním a vždy se vám to vrátí. Je to někdy těžké, když nemáte náladu. Ale když se člověk chová normálně, vrátí se mu to.

Radek Vondráček (ANO 2011)
ON-LINE rozhovor s Radkem Vondráčkem, lídrem hnutí ANO

Přijdete mi, že s nabytými zkušenostmi už i přirozeně dospíváte. Cítíte to na sobě?
Můžu takto mluvit, ale pořád jsem svůj Libor. (Směje se) A pořád dělám to své. Ale určitě se snažím dospívat a vyzrávat hokejově i lidsky. Určitě to k sobě navzájem patří. Bylo spoustu výborných hráčů, ale měli gumu v hlavě. Zároveň bylo i spoustu takových, kteří byli na ledě i mimo něj páni hokejisti a tím se odlišovali. A tím odskočili od jiných.

Od koho jste toho nejvíc odkoukal?

Byla tady spousta výborných hokejistů. My mladší jsme tu měli výbornou školu v Petru Čajánkovi a dalších. Můj ročník, co jsme se tady sešli, jsme měli štěstí, že jsme je mohli potkat. A postupem času bychom to zase dál měli předávat my.

Zdravotně jste po prodělané viróze fit?
Doufám, že už je to dobré. Byl jsem na tom poslední dny všelijak. Ale na ledě se už cítím dobře, na ledě už necítím únavu po každém tempu. Bylo to dané nemocí, už jsem v pořádku.

Zápas v Mladé Boleslavi jste ale prý strávil na masérském stole. Je to pravda?
Chtěl jsem vydržet na střídačce, ale to fakt nešlo. Třepal jsem se na masérském stole v teplotách. Nebylo mi úplně nejlépe. Pro Štůryho to bylo těžké, ale myslím, že se s tím popral parádně. Klobouk dolů před ním. Je těžké, když dlouho nechytáte a pak tam máte skočit a ještě víte, že na střídačce nemáte gólmana.

Manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.
Zdeňek Grygera, sportovní manažer FC Fastav odpovídal ON-LINE