„Pořád nás straší roky minulé. Bojujeme do posledních chvil. Pár zápasů se nám povedlo a máme v hlavách, že se vyplatí bojovat do posledních sekund. Dnes máme důkaz. Z nula bodů jsme urvali dva. To je neuvěřitelné,“ zářil Kašík.

Co říkáte na závěr?
Neskutečné! Liberec měl sedm střel na minutu a půl, z toho dal dva góly z dorážek. Víme, že se to tak hraje. Jsem strašně rád. Zblokovali nám moc střel, ale naráz tam jedna z nich prošla a snížili jsme. Prošla tam i z dorážky druhá a bylo vyrovnáno. To se nám dnes vyplatilo. Prodloužení jsme využili euforii, skvěle jsme to odehráli. Jsou to parádní dva body. Jsem strašně rád, že to vyšlo.

Zdroj: DENÍK/Jiří Hejtmánek

Co to ukázalo o morálce týmu?
Prohrávali jsme, ale třetí třetinu jsme už odehráli lépe. Šli jsme trošku do rizika, jednu šanci tam měli, ale naštěstí ji neproměnili. Úplně paráda.

Zlínští hokejisté (v modrém) v 16. kole extraligy doma hostili Liberec.
Hokejisté Zlína předvedli další famózní finiš a zdolali Liberec

Uznat však musíte, že první dvě třetiny za moc nestály, ne?
Těžko říct. Vždy se zápas hodnotí až po zápase. Máme z něj dva body.

S nadsázkou se však dá říct, že se klukům hrálo lépe, kdy jste byl na střídačce…
(Smích) Asi jim vadím. Ne, vážně. Byla to přesilová hra. Klobouk dolů před kluky. Čtyři minuty odehráli úplně famózně.

Vy jste však vyjel na střídačku docela brzy, nešikovně a šanci málem zakončili. Nebyl jste z toho nervózní?
Ani ne. Jsem naučený z minulých let, že když jste rozhodnutý střídat, tak musíte opravdu jít. Rozhodlo to, že tam bylo přečíslení šest na pět. Bylo tam o hráče víc. Kdybych se tam začal motat, nebylo by to dobré. Hráč je tam navíc, aby soupeře přečíslili. To se nám povedlo.

Myslíte, že Liberec udělal nějakou chybu?
Těžko říct. Spíš kluci odehráli opravdu parádní čtyři minuty. Měli jsme i trochu štěstíčka, soupeř to mohl plácnout do brány a bylo by to všechno jinak.

Máte vysvětlení, proč vám začátky nevycházejí, a musíte dotahovat?
Kdybych vymazal minutu a půl, vyhráli jsme dnes 2:0. Jenže to tak nejde. Neřekl bych, že nám nevyšel začátek. Beru to tak, že se nám zápas skvěle podařil otočit. Naštěstí jsme to uhráli.

Ve druhé třetině vás Liberec zasypal 20 střelami. Byl to pro vás největší zápřah v letošní sezoně?
To jste mě zaskočil. Ale bylo tam toho opravdu hodně a z toho vyplynuly i první gól. U každého inkasovaného gólu měli snad tři nebo čtyři dorážky. Šli po tom, jak se to má hrát. Ale jsem rád, že kluci se pak v závěru zachovali úplně stejně a gólmana zasypali. To nám pomohlo, abychom byli úspěšní.