„Jsem za to strašně vděčný. Pokud chcete být úspěšný, je jedno, jestli je to první nebo poslední sezona," bere s nadhledem 21letý Kašík svou účast ve finále.

Ostatně, už v sobotu krátce po rozhodujícím triumfu proti Třinci vypadal, jako by se ho všudypřítomná radost ani netýkala. „Naše cesta ještě není u konce," vykládal.

Ačkoliv vychytal poslední čtyři výhry proti Třinci, v konkurenci dalších dvou velmi vyrovnaných a zkušenějších brankářů Štůraly a Horčičky si nikdy nemůže být ničím jistý. „Mě by už nepřekvapilo, kdybych zůstal i na tribuně. Možná ani ve finále chytat nebudu. Fakt nevím, jak na tom nyní jsem. Takhle nad tím nepřemýšlím. Jsme připravení všichni tři, a pokud uzná trenér za vhodné, že má chytat někdo jiný, půjde tam on," tvrdí Kašík.

Ačkoliv kdekdo by se v jeho situaci s tlakem těžko vyrovnával, zlínský brankář alespoň navenek působí vyrovnaně. „O nervozitě nepřemýšlím. Snažím se trénovat a být připravený," opakuje ostatně jako celou sezonu talentovaný gólman.

Údajně ani nijak nemění své stávající rituály. „Jen se snažím být pořád soustředěný. V play off možná ještě víc než v normálních zápasech. Ale říká se, že není třeba měnit něco, co v základní části funguje. V play off vymýšlíte různé rituály a blbosti a pak to nefunguje. Snažím se proto držet toho, co mi pomáhalo," vysvětluje Libor Kašík.

Ten si přitom nemůže vynachválit spolupráci s jinak mladou, nepříliš zkušenou a velmi podceňovanou obranou. „Párkrát jsem viděl na videu, že kluci do střel skáčou po hlavách. Vždy je pochválím. Celý tým tohle nakopne, když dáte gól nebo dobrý hit. A i lidé vidí, že do střel skočíte po hlavě a sotva dojdete na střídačku," popisuje Kašík, který poslední dva roky pomáhal prvoligové Olomouci k návratu do extraligy.

Právě na Hané se již třetí sezonu pokouší dostat zpět mezi extraligovou smetánku. Zatímco ještě s Kašíkem v brance se propracovali „jen" do baráže, nyní je už od jistoty postupu dělí jediná výhra. „Byl jsem se včera podívat. Strašně jim fandím a včera mě moc mrzelo, že to nevyšlo. Byla tam jedna chyba v obraně. Oddálili si to, musejí aspoň jeden zápas vyhrát," drží palce svým bývalým spoluhráčům.

Během zápasu měl také dost času si uvědomit spoustu věcí. „Přemýšlel jsem nad tím, co je víc. Jestli vyhrát titul, nebo postoupit do extraligy. Moc velký rozdíl v tom ale nevidím. Je také přece skvělé postoupit s prvoligovým týmem do extraligy," myslí si Kašík.

V tom případě by právě zlínský „čaroděj" na ledě nastupoval proti „svým". „Ale nic speciálního by to nebylo. Akorát bych se tam cítil jako doma," přiznal.

„A teď si chci už jít zahrát na Playstationu. To je momentálně jediná věc, o které přemýšlím," rozesmál se rozpustile Kašík.

Pošlete vzkaz hokejistům Zlína a vyhrajte pizzuPo celou finálovou sérii posílejte na barbora.mnackova@denik.cz vzkazy zlínským hráčům. Budeme je pravidelně zveřejňovat a po skončení finále porota vybere pět z vás, kteří získají 2x pizzu ze zlínské www.mypizzaburger.cz.