„Zase tolik gólů nemám, ale probleskne to hlavou. Kdyby vyrovnal někdo jiný, je to stejné. Vzpomněl jsem si na všechna letošní vyrovnání v závěru. Podařilo se nám to vloni i s Pardubicemi,“ vybavil si Šťastný, pro něhož to byla už letošní osmá trefa.

Měl jste tam několik dalších šancí. Vyšlo vám to na poslední chvíli, co?
Asi jo. Kdybych ho nedal, tak to tady pověsím a už sem nepřijdu. (směje se) Ale to je sranda. Při první šanci to bylo rychlé, střílel jsem z jedné, od brusle se to odrazilo pryč. Při druhé šanci jsem dostal sekeru a netrefil jsem to. Naštěstí napotřetí jsem to dal.

Prošlo to pod brankářem Rybárem?
Ano, sám jsem si říkal, kudy mu to prošlo. Protože ležel na břichu a já jsem puk z otočky plácl. A viděl jsem puk v bráně. Samozřejmě jsem rád.

Bod je dobrý, nebo je to málo?
Vzhledem k průběhu zápasu a druhé třetině je dobrý. Lepší než nic.

Aukro Berani Zlín  - Mountfield Hradec Králové
Berani přišli o Honejska i domácí vítěznou sérii s Hradcem Králové


Vypadalo to, že s vámi hodně otřáslo zranění střelce Antonína Honejska a poté i Martina Matějíčka…
Určitě takoví hráči chyběli. Ale spíš celá druhá třetina byla špatná. Mockrát jsme ani nevystřelili. Oni nás naopak zatlačili. Ve třetí třetině jsme se zvedli, už jsme měli nějaký tlak, vyrovnali jsme. Nějaký bod máme.

Už je to poněkolikáté, kdy jste vyrovnali při hře bez brankáře. Věřili jste, že to vyjde, přestože předtím přesilovky jste neproměnili?
Nešly nám, ale pravda je, že v power-play nám to letos jde. Dali jsme už takhle dost gólů. Hráč musí věřit, když už na led jde. Jinak by tam ani neměl být. Musí se hrát trpělivě.

Kde se ve vás bere morální síla?
Je to sport, který se hraje šedesát minut. Nemůžete zápas vzdát před koncem. V hokeji se hraje až do konce. Skórovat se dá i za tři vteřiny. Pokud soupeř nemá vyšší náskok, pořád jde utkání vyrovnat. Odhodlání musí být v nás všech.

Vítkovice Ridera – Aukro Berani Zlín 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Trenér Vítkovic Petr se snížil k zákeřné odplatě, stojí v prohlášení


Zato v prodloužení jste měli velkou smůlu. Kapitán Veselý nastřelil tyč a z protiútoku Látal rozhodl…
Byla. Veselka to dobře střílel. Přišlo mi, že jejich gólman ani střelu nečekal. Bylo to o štěstí.

Proslov trenérů po zápase byl hodně dlouhý. Co vám říkali?
Určitě nás i pochválili. Mám bod, vyrovnali jsme před koncem. Ale určitě tam byly ve druhé třetině i nějaké chyby. Rychle jsme si řekli, co je potřeba zlepšit.

Poslední zápasy chodí méně lidí, než bylo ve Zlíně zvykem. Jde na ledě znát komornější kulisa?
Snažím se to nevnímat, ale v nějakých chvílích bylo potřeba fanoušky slyšet. Ale také jim musíme dát nějaký impulz. Když však máme tlak, i tak jdou slyšet. Ale je to škoda. Tak málo lidí jsem tady nezažil. Mohlo by chodit víc lidí.