„Osobně z této nemoci vůbec žádný strach nemám,“ tvrdí zkušený pětatřicetiletý hokejista.

„I kdybych byl pozitivní, tak zůstanu čtrnáct dní doma a tím to pro mě hasne,“ přidává.

Ostravskému rodákovi hysterie kolem pandemie koronaviru vadí. Stejně jako obyčejným lidem také Köhlerovi vadí nošení roušek na veřejnosti i další omezení.

Hokejisté Zlína v pondělí poprvé vyjeli na led a začali přípravu na další extraligovou sezonu.  Na snímku Antonín Honejsek.
Honejsek se na led těšil, opatření nechápe. To, co tady děláme, je komedie, říká

„Tak to prostě je. Jsou věci, které neovlivníme. Mohu na to mít jakýkoliv názor, jsou ale nařízení, které se musí respektovat a dodržovat,“ uvědomuje si urostlý křídelník.

O tom, jak se bude situace kolem koronaviru dál vyvíjet, radši vůbec nepřemýšlí. Jenom doufá, že extraligové sezona začne podle plánu v polovině září a že výrazně narušený nebude ani program letního přípravného turnaje. Generali Česká Cup má začít už 4. srpna. 

„Zatím nikdo neví. Informace nám není nikdo schopný podat, takže nemá smysl něco sledovat. Věci se mění z hodiny na hodinu. Je to zvláštní,“ povzdechl si Köhler.

I přes současnou situace se na led po dlouhé pauze těšil. „Měli jsme více než čtyři týdny volna, takže chuť do práce je,“ říká.

Zlínský tým se oproti minulé nedohrané sezoně skoro nezměnil. Pryč jsou pouze Lotyš Freibergs a Francouz Claireaux.

„Alespoň dostanou šanci mladí kluci, kteří ji mohou chytnout za pačesy. Měli by si toho vážit, mají ideální možnost ukázat se, protože co hraji extraligu, tak nepamatuji, aby byl nesestupový ročník,“ prohlásil Köhler.

Tomáš Žižka
Opatření? Ubírá mi to chuť do hokeje, přiznává kapitán Beranů Žižka

„Načasování je ideální. Teď jenom ať pracují, zlepšují se a ukáží, že si šanci zaslouží. Je to pro ně výzva, ať seberou hozenou rukavici,“ vzkazuje spoluhráčům.