„Nebyl jednoduchý zápas, Pardubice nehrají špatně, mají šikovné hráče. Zápas jsme si rozehráli dobře, pomohli jsme si přesilovkami, byť jsme z nich mohli vyprofilovat víc,“ věděl kouč Zlína Robert Svoboda, že jeho tým měl v první třetině i víc šancí, než na dva vstřelené góly.

Zlín šel ve 13. minutě do vedení, když Řezníčkovo nahození tečoval Köhler. O 65 vteřin později Honejsek využil přesilovku, když po spolupráci se Šlahařem a Okálem zakončoval do odkryté klece.

Bedřich Köhler
Köhler se prostřílel mezi klubové legendy. Vážím si toho. Je to prestižní, říká

Zlín měl dost šancí na to zápas rozhodnout už ve druhé třetině, ale byly to Pardubice, které snížily. Kašík vyrazil kotouč před sebe a ve zmatku před ním byl nejrychlejší Kolář. „To byla zápletka, obraz hry se změnil,“ všiml si Svoboda.

Fořt i Honejsek měli šance rozhodnout, ale udeřil až šest vteřin před druhou sirérou Köhler, který tvrdou ránou k první tyči nedal Kacetlovi nárok na úspěšný zákrok. „Za tohoto stav si tým už zase věřil. Určitě stojí i za zmínku, že Kaša chytá velmi dobře a dodal týmu klid,“ nezapomněl na svou brankářskou jedničku Libora Kašíka, který pochytal 26 z 27 střel soupeře.

Ve třetí části Zlín odolal pardubickému náporu, ve 47. minutě přežili obrovskou šanci Harji, který netrefil odkrytou branku Kašíka a při pardubické hře bez brankáře v přečíslení tři na jedno trefil prázdnou klec Fryšara. „Naše hra je pořád stejná, je to téměř každý zápas. Nedaří se nám hrát v nějakých kolejích a týmově, jednodušeji a účelněji,“ litoval asistent pardubického trenéra Michal Mikeska.

Další důležitý triumf je však vykoupaný dalšími ztrátami v sestavě. Včera nedohrál Lukáš Buchta, který odkulhal s poraněným levým kotníkem, nedohrál ani Ondráček, jenž má poraněnou levou ruku.

„Zatím nevíme, uvidíme, co z toho bude. Snad to nebude nic vážného, nějak si s tím poradíme,“ reagoval Svoboda s tím, který navíc nemůže počítat ani s dlouhodobými marody Hermanem a Gazdou. „Každý by chtěl mít široký kádr, my ho nemáme. I s tím si poradíme. Možnost máme pomoct si nějakým hráčem z Přerova,“ naznačil Svoboda.

Trenér Dan Matuška
Matuška: Brückner je egoista, Islám srovnávám s totalitou

PSG BERANI ZLÍN - PARDUBICE 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Köhler (Řezníček, Šlahař), 15. Honejsek (Okál, Šlahař), 40. Köhler (Okál, M. Novotný), 59. Fryšara (Claireaux) – 27. J. Kolář. Rozhodčí: Kika, Miroslav – Ondráček, Špůr.

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Buchta – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Köhler – Claireaux, Fryšara, Dufek – Okál, P. Sedláček, Popelka.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Kantor) – J. Zdráhal, J. Kolář (C), Holland, Eklund, T. Voráček, Mikuš, Ivan – Tybor, Mandát (A), Svačina – Machala, Poulíček (A), Harju – Látal, Jenyš, D. Kindl – M. Beran, R. Vlach, Kusý.